Nokia smanjila cene Lumie 800 i 900

Finski proizvođač telefona Nokia odlučio je da spusti cene dva telefona koji predstavljaju sam vrh ponude ove kompanije u nadi da će to povećati prodaju pre izlaska novih uređaja u novembru ove godine.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 30.09.2012.

12:58

Default images

Nokia je spustila cenu modela Lumia 800 za 15 odsto i cenu modela Lumia 900 za 10 odsto u Evropi sudeći po podacima koje je sakupila kompanija CCS Insight sa sedištem u Velikoj Britaniji.

Početkom septembra, Nokia je lansirala modele Lumia 820 i 920, za koje mnogi smatraju da su ključni za opstanak kompanije. Međutim, novi modeli će se na tržištu naći tek u novembru, što znači da će Nokia morati da pojača prodaju aktuelnih modela tokom narednih mesec dana.

Nokia je već spustila cenu modela Lumia 800 za 15 odsto početkom septembra a cene pojedinih telefona iz Lumia serije takođe su neznatno smanjene.

Nekada najveći proizvođač telefona, Nokia trenutno zaostaje za svojim rivalima i zabeležila je operativni gubitak od 3 milijarde evra u proteklih 18 meseci.

Početkom 2011. kompanija je svoju budućnost stavila u ruke Microsoft Windows softvera, ali se ovo nije ispostavilo kao dobra ideja pošto trenutno u svetu svega 3 odsto mobilnih telefona radi na ovoj platformi.

Testirali smo: Nokia Lumia 800

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: