Google Maps uveo 3D fotografije

Da li ste sanjali da posetite kuću Ane Frank u Amsterdamu ili Baziliku Sv. Marka u Veneciji? Sada možete da krenete na turneju obilaženja ovih lokacija - i mnogih drugih širom sveta - bez ulaska u avion.

Podeli

Google Maps uveo je novu opciju koja vam omogućava 3D foto ture preko 15.000 popularnih lokacija u svetu, uključujući Bakingemsku palatu, Trevi fontanu, Central park i mnoge druge.

Da biste pronašli ove fotografije, ukucajte određenu stavku u Google Maps i sa leve strane ekrana videćete rezultate koji pokazuju koja foto-tura je dostupna.

Za gledanje fotografija morate da uključie WebGL opciju na Google Map, koja omogućava 3D grafiku na brauzeru bez instaliranja dodatnog softvera.

Google je koristio „napredne tehnike kompjuterske vizije” da stvori 3D ture od javnih fotografija korisnika postavljenih na Picasi i Panoramiju, napisao je Stiv Sajc, inženjer softvera u Google Maps na svom blogu.

„Google Maps je potom odabrao najbolje slike i dodao 3D uz besprekoran prelaz koji vas vodi od jednog do drugog ugla tako da imate utisak kao da letite oko nekog spomenika”.

Vesti

Da li koristite mobilni dok vozite?

Istraživačka kompanija Recombu objavila je rezultate svog ispitivanja koji pokazuju da 20% mladih vozača igra Angry Birds dok vozi automobil. Takođe, 30% ispitanika izjavilo je da za vreme vožnje koristi Facebook.

Vesti nedelja 29.04. 10:59 Komentara: 31
strana 1 od 67 idi na stranu