RIM u velikim gubicima, menja strategiju

Research in Motion je izašao sa podacima o svom poslovanju u poslednjem kvartalu i nema se čime puno hvaliti.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 30.03.2012.

08:04

Default images

Neto gubitak u poslednja tri meseca iznosi 125 miliona dolara, a poređenja radi, isti period prošle godine doneo je profit od 934 miliona. Prihodi su sa 5,2 milijarde spali na 4,2.

U poslednjem kvartalu isporučeno 1,1 milion BlackBerry smartfona, 21 posto manje nego u prethodnom kvartalu. PlayBook tablet je isporučen u 500.000 primeraka.

Nedavno smo saznali i da je RIM po prvi put izgubio poziciju najvećeg proizvođača smartfona u matičnoj zemlji, Kanadi.

Tornsten Hajns, čovek koji upravlja kompanijom od januara kaže da ga je ova situacija naterala da shvati da su kompaniji neophodne korenite promene.

"Planiramo da fokus prebacimo na poslovni segment i izvučemo korist iz svoje liderske pozicije koju tu imamo. Verujemo da BlackBerry ne može uspeti ukoliko se trudimo da ga napravimo tako da se dopada svima".

Agencija AFP piše da su akcije kompanije 80 posto u poslednjih nešto više od godinu dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: