Potrebno 3 miliona za super enkriptovani telefon

Nakon što je Canonical od sveta tražio 32 miliona dolara kako bi napravio svoj Ubuntu Edge telefon, 2.1 milion se ne čini kao velika suma. Međutim, u pitanju ipak jeste ozbiljan novac, ali QSAlpha tvrdi da će njen Quasar IV smartfon biti neviđeno bezbedan kada je špijuniranje u pitanju.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 17.09.2013.

18:02

Default images

Kompanija je pokrenula akciju sakupljanja novca od korisnika na sajtu Indiegogo kako bi mogla da počne proizvodnju modela Quasar IV.

Tehnologija u telefonu bi nudila enkripciju podataka koju koristi vojska sa 64 ili 128GB enkriptovanog prostora za skladištenje informacija.

Ideja jeste da se „ne ostave nikakvi tragovi u digitalnom svetu“.

Quasar IV bi pored neviđene zaštite radio na Android/Linux/Quatrix hibridu nazvanom QuaOS koji bi bio baziran na Androidu 4.3.

Pored vrhunske bezbednosti, smartfon bi posedovao i quad core 2.3GHz Snapdragon 800 procesor, 3GB RAM-a i 5-inčni IGZO displej rezolucije 1080p.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: