Nova vest
Fudbal 86

8.5.2024.

17:52

Agonija Partizana – crno-beli u 89' izbegli šesti uzastopni poraz

Fudbaleri Partizana ni u šestoj uzastopnoj utakmici nisu uspeli da upišu pobedu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Ovog popodneva izabranici Alberta Nađa odigrali su uzbudljivih 3:3 protiv kruševačkog Napretka. Gol za spas gostiju postigao je Zahid, tačnije to je bio autogol Nikole Stevanovića u 89. minutu.

Naredno kolo Partizan će čekati sa samo dva boda više od TSC-a koji je danas savladao kragujevački Radnički 4:3. 

"Ekipa je u velikom nokdaunu koliko ja vidim, ovo nije samo danas, ovo traje duži period. Žeilm da navijači daju podršku igračima i klubu, a ovi koji vole klub to će i uraditi", poručio je Albert Nađ neposredno posle meča.

Ovako je Zahid, na asistenciju Baždara i "uz pomoć" Stevanovića, matirao domaće minut pre kraja regularnog vremena.

Nije preterivanje reći da su gosti danas mogli da daju pet ili šest golova, i više od toga. Ne pamti se, makar ove sezone, da je tim iz Humske ovoliko kreirao pred golom protivnika ali ujedno i da je toliko promašivao.

Čak 26 udaraca ka golu uputili su crno-beli pod Bagdalom, 11 u okvir gola i samo tri puta se tresla mreža danas sjajnog Vladimira Savića.

Dva puta je maltene sa gol-linije loptu skidao defanzivac domaćih Pavle Mihajlović (17) na pokušaje gostiju, jednom je i stativa spasila Kruševljane, nekoliko puta to je uradio pomenuti čuvar mreže Savić, više puta je lopta završavala tik pored stative posle udaraca Natha, Severine i ostalih...

Starsport

Neverovatan broj šansi imali su crno-beli i neverovatan broj njih nisu iskoristili.

Kruševljani su na drugoj strani imali super preciznog i efikasnog Majdevca koji je iz dva šuta dao dva gola, praktično u situacijama kada je bio potpuno sam pred odbranom Partizana bez drugog izbora osim da šutira iz nikako jednostavnih pozicija - teško da bi ponovo mogao da ponovi isto što mu je pošlo od noge danas.

U svakom slučaju, igrači Napretka su borbom, uz mnogo sreće, uspeli dugo da održavaju prednost od 3:1, ali su posustali u samoj završnici kada su tinejdžer Janković (ušao sa klupe) i Zahid uz "pomoć" defanzivca Kruševljana izbegli poraz.

Naredni meč Partizan igra kod kuće protiv ekipe Mladosti iz Lučana, potom gostuje Čukaričkom, a u psolednjem kolu dočekuje Radnički 1923.

Ovaj meč mogli ste da pratite putem našeg LAJV BLOGA.

Završeno

14:49

Semafor
Majdevac 19, 51, Bastajić 27 - Filipović 7, Janković 81, Stevanović 89. ag
  NAP   PAR  
  3 : 3  

17:53

Kraj - nerešeno u Kruševcu (3:3)

Partizan je tek u 89. minutu uspeo da se spase najgoreg scenarija - šestog vezanog poraza.Gubili su crno-beli 1:3, pa mogu da slave ovaj egala mada su imali sijaset velikih šansi koje nisu iskoristili.

Na kraju, pod Bagdalom, u meču plej-ofa Superlige: Napredak - Partizan 3:3.
 

17:48

89' - 3:3!

Partizan je izjednačio - strelac je Nikola Stevanović (autogol). Pokušao je defanzivac domaćih da spreči ulazak lopte u gol, delovalo je da je uspeo u tome, ali mu je ipak ona pobegla sa noge.

Zahid je prethodno šutirao, asistirao mu je Baždar.

17:46

85' Malo nade za goste

Napredak je, čini se, izdržao najjači udar Partizana, sve više sada domaći kreiraju na polovini gostiju. U igri je i najbolji strelac u istoriji Superlige Milan Bojovoić.

17:45

81' Tinejdžer za nadu Partizana

Aleksa Janković, koji je u međuvremenu ušao u igru, postigao je gol koji vraća nadu Partizanu da, ipak, može da izbegne poraz pod Bagdalom.

Sjajno je probio po loveom krilu, probio ka sredini i onda efektnim i preciznim udarcem matirao Savića sa nekih 16-17 metara.
 

17:38

Slavlje igrača Napretka posle trećeg gola
Starsport

17:35

76' Napredak mogao do četvrtog gola

Prva šansa Kruševljana u drugom poluvremenu, prva posle gola koji je dao Majeddvac. Nikola Marinković je šutirao unutar kaznenog prostora, poslao je, ipak, loptu pored dalje stative.

Jovanović je za svaki slučaj paradom ispratio ovaj pokušaj.
 

17:33

73' Zahid u šansi

Nikolić je majstorski spustio loptu glavom Zahidu na nekoliko metara od gola, krenuo je po nju u golman Napretka i tako omeo Zahida da bolej reaguje. Ovaj je prebacio i Savića i čitav gol.

Pišemo još jednu šansu za crno-bele. 
 

17:32

71' Potpuna inicijativa Partizana

Tako je praktično od starta meča, ali i iz takvog odnosa snaga Napredak je uspeo da postigne tri gola, a gosti samo jedan.

17:24

Majdevac x2

17:22

60' Goh promašio zicer

I Korejac se našao u prilici da matira Savića ali ni on nije bio ništa uspešniji od njegovih prethodnika - sjajno mu je golman Kruševljana ušao u šut i sprečio najgore po svoj tim.

Prethodno, Goha je uposlio Zahid.
 

17:19

57' Stativa!

Nema ni sreće Partizan danas - još jedna velika šansa nije iskorišćena.

Severina je gađao dalji ugao po zemlji, lopta je prošla pored golmana Napretka i pogoila stativuz.
 

17:16

Jovanović tri puta vadio loptu iz mreže
Starsport

17:14

53' Dvostruka izmena Nađa

U igri su Goh i Baždar, izašli su Natho i Kalulu.

17:11

51' Partizan matiran treći put

Ponovo je strelac Majdevac. Sam je bio na polovini gostiju, ispred sebe je imao samo jednog igrača Partizana. Usledio je dribling udesno, šut i savršena egzekucija u levi ćošak gola Napretka.

17:07

47' Kruševljani se ponovo spasili

Još jedna velika prilika za Partizan. Mogao je Filipović do drugo gola danas, međutim i njemu se pred mrežom isprečio 17-godišnji Pavle Mihajlović od koga se lopta odbila u korner.

Prethodno je golman domaćih "ispao" nakon intervencije i ostavio nebranjenu mređu. Filipović je šutirao sa četiri metra međutim pravo u tinejdžera Napretka.
 

17:06

Počelo je drugo poluvreme

Partizan od starta sa loptom, već dva prekršaja domaćih. Agilan start gstiju koji nemaju kud - moraju rizičnije nastupati na polovini rivala.

16:53

Glavobolja za Alberta Nađa
Starsport

16:51

Poluvreme!

Napredak vodi 2:1 posle uzbudljivog prvog poluvremena u kojem je Partizan imao više šansi. Beograđani, ipak, nisu bili najprecizniji pred golom Kruševljana, Nikolić, Natho, Kalulu su se ispromašivali, dok je domaći sastav iskroistio maltene sve prilike koje su mu se ukazale.

16:48

45+1' I Nikolić u šansi

Još jedna prilika za Partizan - još jedna koju gosti ne koriste.

Natho je proigrao Nikolića na 16 metara, ovaj se munjevito okrenuo, šutirao, ali je poslao loptu pored stative.
 

16:46

44' Tinejdžer spasava Napredak

Pavle Mihajlović (17) se isprečio između gola i lopte koju je poslao Kalulu, spasio Kruševljane sjajnom defanzivnom reakcijom.

Prethodno, golman domaćih Savić je intervenisao pri prvom pokušaju Kalulua. 
 

16:44

42' Natho bio vrlo blizu

Posle dužeg vremena Partizan je iskreirao akciju iz koje je mogao da profitira. Severina je pružio pas ka Zahidu, ovaj je propustio za Natha, koji je gađao sa ivice kaznenog prostora i psolao loptu tik pored sttaive.

16:43

40' Tomić preti Partizanu

Novi atak domaćih, lopta je na kraju stigla do Tomića koji je "tukao" sa mnogo samopouzdanja iskosa sa desne strane - lopta je prohujala iznad prečke. Jovanović je za svaki slučaj pokrio ugao.

 

16:42

Evo i kako su Kruševljani došli do preokreta

16:39

38' Umalo 3:1

Stanojlović je podmetnuo glavu na centaršut sa leve strane, nije bio precizan, ali nije to bio nimalo naivan udarac po Jovanovića.

Napredak bliži golu.
 

16:38

35' Partizan uzdrman

Od gola Kruševljana Partizan malo šta čini da preokrene situaciju u svoju korist. Bez prilika, bez konkretnih akcija gostiju u poslednjih nekoliko minuta. 

Dva gola Napretka kao da su uzdrmala ekipu Alberta Nađa.
 

16:26

26' Preokret!

Nebojša Bastajić donosi preokret Napretku - Kruševljani vode.

Kapiten domaćih primio je loptu negde na ivici kaznenog prostora, unutar njega, ispred mu je bio Stojković, nije ga napadao, sve vreme je Bastajić obigravao oko lopte, niko ga ni tada nije napadao, Stojković je potom krenuo na igrača koji je utrčavao iz drugog plana, što je iskroistio Bastajić i efektno matirao Jovanovića.

Crno-beli su ispustili prednost za samo sedam minuta.

16:24

Gol Majdevca za egal

16:23

Antić vrlo agilan danas
Starsport

16:22

19' Partizan kažnjen

Napredak je kaznio Partizan za silne promašaje - Majedvac je pogodio za egal pod Bagdalom.

Tomić je centrirao, a golgeter Kruševljana idealno trznuo glavom, Jovanović je samo pogledom ispratio njen let u mrežu.

16:18

16' Tri šanse Partizana u 30 sekundi!

Golman Napretka Vladimir Savić bio je na velikim iskušenjima, u tri navrata za manje od minuta.

Najpre je paradom zaustavio udarac Severine (ovog prethodno uposlio Antić sa krila), potom je Savić još bolje intervenisao u opasnijoj situaciji - tada je odbranio "zicer" Stojkoviću, ali ni tu nije bio kraj pretnji po "Čarapane".

Pokuašao je ponovo Stojković, doduše želeo je da stigne loptu pred gol-aut linijom, uspeo da je podigne visoko, a ona umalo nije završila u mreži - spasili su najogreg scenarija igrači Napretka na samoj crti.
 

16:13

11' Sreća za crno-bele

Veliku priliku imali su igrači Napretka. Sjajno je loptu pred gol ubacio Marjanović iz dubine, savršeno je pronašao Majdevca kome je lopta pala na nogu između Stojkovića i Filipovića - međutim sa samo nekoliko metara Majdevac nije bio precizan.

Mnogo sreće za goste sada.
 

16:10

Gol Partizana

16:08

7' Mat u dva poteza - Partizan vodi

Partizan vodi - strelac je Filipović.

Antić je ubacio loptu iz kornera, na prvoj stativi je bio u skoku Filipović i glavom matirao golmana domaćeg tima. Crno-beli su u dva poteza matirali rivala, brzo, efikasno i precizno.

16:05

3' Veliki promašaj Nikolića

Sjajan protok lopte, dodavanje Kalulua za Nikolića, koji je iz dobre pozicije šutirao samo pored gola protivnika.

16:02

1' Utakmica je počela

Sa centra su krenuli fudbaleri Partizana.

15:59

Igrači su na terenu

Predvođeni sudijom Stankom Ostraćaninom.

15:34

Sudija

Glavni sudija meča u Kruševcu će biti Stanko Ostraćanin.

15:22

15:21

Poznati sastavi

Napredak: Savić - Tomić, Stevanović, Mihajlović, Marinković - Jović, Krstić, Marjanović - Bastajić, Stanojlović, Majdevac.

Partizan: Jovanović – Kovačević, Filipović, Antić – Ovusu, Natho – Severina, Zahid, Kalulu – Nikolić.

14:52

Pobede gostiju

Na oba susreta u ovoj sezoni slavili su gosti.

Partizan je golovima Kalulua i autogolom Jovanovića slavio pod Bagdalom, dok je Napredak u Beogradu bio bolji od crno-belih minimalnim rezultatom. Strelac jedinog gola je bio Andrija Majdevac.

14:51

Albert Nađ

"Sigurno nisam priželjkivao da debitujem porazom pred našom publikom. Porazi u sastavni deo, imali smo kratak period da nešto promenimo u odnosnu na meč sa TSC-om. Definitivno imamo neke ideje, stvari koje moramo da popravimo, da nađemo bolje rešenje. Igramo protiv ekipe koja je mnogo promenila u poslednje vreme, imaju novog trenera i novi način igre. Moramo da se baziramo na sebe, da budemo brži i agresivniji na sredini terena i mislim da smo tu imali dosta problema, hitrije ekipe su nam pravile dosta veći problem. Moramo da počnemo da pobeđujemo da bismo zadržali mesto koje nam donosi kvalifikacije za Ligu šampiona", kaže Nađ.

14:50

Stanje na tabeli

14:48

Dobro došli

U ovom lajv blogu ćemo ispratiti sva dešavanja sa utakmice između Napretka i Partizana koja se igra na stadionu Mladost u Kruševcu sa početkom od 16 časova.

Podeli:

Komentari 86

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 86

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu