Google Chrome ima novu verziju: Evo šta sve dobijate ako je instalirate

Dostupna je nova verzija Google Chrome internet pregledača.

Izvor: B92
Podeli
Foto: depositphotos, bigtunaonline
Foto: depositphotos, bigtunaonline

Nova verzija uključuje sva uobičajena poboljšanja stabilnosti i sigurnosti, kao i neke zanimljive nove funkcije. Google Chrome verzija 81 dostupna je na macOS, Windows, ChromeOS, Linux i Android operativnim sistemima.

Jedan od najzinimljivijih noviteta je uvođenje Near Field Communications (NFC) u Android verziju. Iako će proći malo vremena dok se iz NFC ne izvuče maksimum, u teoriji ovo bi moglo da znači korišćenje NFC čipa na vašem telefonu za dobijanje informacija iz raznih uređaja.

Praktično, ovo znači da biste mogli da sinhronizujete internet servise (kao, na primer, Deezer), sa zvučnicima koji imaju NFC mogućnost i tako da slušate muziku kod kuće.

Takođe, nova verzija Google Chrome pregledača podržava i podršku za Augmented Reality (AR). Ovo uključuje, na primer, mogućnost vizuelnog predstavljanja objekata iz online prodavnice u vašem domu pomoću kamere na vašem telefonu.

Postoji još nekoliko inovacija vrednih pomena. Takva je, na primer, mogućnost da se vidi položaj medija koji se reprodukuje tamo gde se nalaze obaveštenja na Android 10 OS. Sa istog mesta možete i da menjate pesme ili video-klipove, kao i da ih premotavate unapred ili vraćate unazad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu