Alibaba ostvarila rekordnu prodaju na Dan samaca

Kineski džin internet kupovine Alibaba Group, na Dan samaca, koji se tradicionalno obeležava 11. novembra, za 24 sata ostvario je promet veći od 30,8 milijardi dolara, javio je CNBC.

Izvor: N1 / Anadolia
Podeli
Printscreen YouTube/Alibaba.com
Printscreen YouTube/Alibaba.com

Dan samaca u Kini je najveći svetski događaj kada je u pitanju online kupovina, a najveći konkurent mu je američki Crni petak.

Kompanija je u prvih 85 sekundi ove godine ostvarila promet od rekordnih milijardu dolara.

U Kini je 2009. godine, kada se prvi put na online portalima za trgovinu u sklopu holdinga Alibaba obeležio 11. novembar, ostvarena online trgovina od samo osam miliona dolara.

Praznik "Dan samaca" izmislili su kineski studenti 90-tih godina prošlog veka.

Sledeći trend prethodnih godina i ove godine najviše je kupljeno elektronskih uređaja, među kojima prednjače pametni telefoni.

Internet

Facebook nam opet "dira" u sećanja

Korisnici Facebooka sve češće prijavljuju najnoviju grešku koja utiče na njihovo korisničko iskustvo u okviru platforme, zbog koje se stare Messenger poruke vraćaju bez ikakvog objašnjenja i smisla.

Internet utorak 27.11. 20:43 Komentara: 5

Ovo je drušvena mreža kojom Kinezi osvajaju svet

I pored sve većih problema, Facebook je i dalje nedodirljiv na vrhu liste društvenih mreža sa najviše korisnika na svetu. Broj korisnika Instagrama stalno raste, dok je popularnost Snapchata u padu. Značaj Twittera je, izgleda, mnogo veći od samog broja njegovih korisnika.

Internet ponedeljak 26.11. 13:52 Komentara: 19
strana 1 od 9 idi na stranu