Policija pleni imovinu osnivača Megauplouda

Policija Novog Zelanda "zamrzla" je nekoliko miliona dolara i oduzela jedan ružičasti "kadilak" i skraćenu pušku-sačmaru posle pretresa kuće osnivača sajta Megaupload.com, Kima Šmica.

Izvor: Beta
Podeli

Policajci su došli na veliko imanje Kima Dotkoma (Kim Dotcom) u Oklandu, na severu Novog Zelanda, pošto ga je američko pravosudje
optužilo za kršenje autorskih prava i naredilo zatvaranje sajta, popularne platforme za preuzimanje muzike i filmova sa interneta.

Nemac Kim Dotkom, čije je pravo ime i prezime Kim Šmic (37) i koji ima dozvolu boravka na Novom Zelandu i u Hongkongu, uhapšen je u Oklandu, na osnovu zahteva iz SAD.

Pravosuđe Novog Zelanda nije dopustilo da Šmic izađe na slobodu uz kauciju, kao ni puštanje još tri menadžera sajta sa sedištem u Hongkongu, saopštila je policija. U saopštenju, policija Novog Zelanda ukazala je da pretresa deset mesta u Oklandu, kao i veliko imanje pod nazivom "Dotcom rezidencija" (Dotcom Mansion).

Policija je zaplenila nekoliko luksuznih automobila, uključujući ružičasti "kadilak" iz 1959 i "rols-rojs fantom", kao i "oružje koje izgleda kao skraćena sačmara". Oko 11 miliona novozelanskih dolara (6,83 miliona evra) zamrznuto je u bankama, dodala je policija.

Američki FBI i Ministarstvo pravde procenili su u zajedničkoj izjavi da je to jedan od "najvećih slučajeva kršenja autorskih prava ikada procesuiranih u SAD".

Sajt Megaupload.com koji iz SAD nije dostupan od četvrtka uveče, omogućavao je postavljanje domaćih datoteka i razmenu na internetu. Nudio je i hiljade filmova, TV-serija i emisija i pesama za slobodno preuzimanje ili slušanje i gledanje.

Internet

Prototip nove društvene mreže

Članstvo na Pinterestu i Gentlemintu dobija se putem pozivnica od sadašnjih članova, a za Pinterest se predviđa da će uskoro postati jedna od deset najpopularnijih društvenih mreža na internetu.

Internet subota 28.01. 11:22 Komentara: 10

Anonymous se sveti zbog Megauploada

Hakerska grupacija Anonymous oborila je rano jutros sajtove Federalnog istražnog biroa (FBI), ministarstva pravde SAD, kao i muzičke i filmske industrije SAD - iz osvete zbog zatvaranja Megauploada, jednog od najvećih sajtova za razmenu fajlova.

Internet petak 20.01. 10:36 Komentara: 68

Fejsbuk dobio 60 novih aplikacija za Tajmlajn

Fejsbukov Tajmline danas je, zahvaljujući brojnim partnerskim FB firmama i sajtovima, kao što su Foodily, Ticketmaster, Pinterest, Rotten Tomatoes, Gogobot, TripAdvisor... postao bogatiji za više od šeszdeset novih aplikacija koje seu potpunosti integrišu u Tajmlajn hronološku prezentaciju.

Internet četvrtak 19.01. 16:10 Komentara: 13

I Google protiv cenzure interneta

I najpopularniji svetski pretraživač Google danas je na svom službenom blogu objasnio zašto podržava protest protiv dva kontroverzna nacrta zakona koji bi mogli ugroziti našu privatnost na internetu.

Internet sreda 18.01. 13:24 Komentara: 14

Bitka za budućnost interneta

U sve žešćoj bitci za budućnost interneta neki od vodećih sajtova poput Facebooka i Googlea razmišljaju o koordiniranom gašenju tih popularnih internet destinacija, obavestila je u petak američka TV mreža Fox News.

Internet subota 31.12. 12:39 Komentara: 26
strana 1 od 2 idi na stranu