Top-10 borilačkih video-igara VIDEO

Žanr borilačkih video-igara je izuzetno popularan još od prvih dana i kultnih serijala kao što su Tekken ili Mortal Kombat. Kako biste malo osvežili sećanje, ali možda i pronašli nešto novo, evo liste top-10 borilačkih video-igara. Da ne zaboravimo - pišite nam u komentarima, naravno, i svoje predloge.

Izvor: play.co.rs
Podeli

Dead or Alive 5

Dead or Alive serijal je većini igrača popularan zbog znate već kojih elemenata (Lenny Face), ali je inače okej tabačina sa privlačnim sistemom koji zahteva preciznost i dobar tajming od igrača, piše Play!Zine.

Ono što Dead or Alive 5 takođe krasi je bogata ponuda sadržaja u vidu arena, boraca i modova igranja, a manjak svega ovoga je razlog što na listi nije novija šestica.

EA Sports UFC 3

Pored gomile igara sa grafikom u anime stilu, imamo i UFC 3, igru koja se više oslanja na realizam i uzbuđenje borbi koje donosi ovaj sport u pravom svetu. Igra ima dosta zadovoljavajući borbeni sistem u kome svaki udarac ima težinu i nokaut u meču predstavlja pravi uspeh uz dosta taktike.

Ovu igru krasi i to da u ring uskačete sa popularnim UFC borcima iz stvarnog sveta. Uskoro stiže i UFC 4.

Killer Instinct

Serijal borilačkih igara koji je dominirao arkadama u poslednjoj deceniji prošlog milenijuma se pre nekoliko godina pojavio i na modernim sistemima i pokupio je dosta hvale sa gejmplejom koji donosi bliske i uzbudljive borbe sa gomilom komboa ali i kombo brejkera.

Ono što olakšava igranje ovog naslova je automatsko izvođenje kombo poteza pritiskom na jedan taster, što igru čini primamljivijom kežual igračima.

Street Fighter 5

Verovatno i jedan od najprepoznatljivijih serijala koji vam prvo padne na pamet kada se spomenu tabačine jeste Street Fighter. Sa petim delom smo iskusili pravo osveženje kako u vizuelnoj tako i u borbenoj prezentaciji.

Ovde nije baš pametno uletati u brze borbe, već igra od vas traži malo strpljenja i taktiziranje kako biste dokazali da ste kralj borbe.

Soulcalibur VI

Dugo smo čekali na povratak serijala Soulcalibur i to se konačno desilo, prošle godine smo dobili šesti deo u tabačini u kojoj umesto pesnica koristimo hladno oružje poput mačeva.

Soulcalibur 6 donosi mnoge mehanike iz starijih delova koje su fanovi obožavali, ali i nove, poput Reversal Edge sistema, koji unapređuje borbu, a tu je i bogati kreator karaktera, ako vam poznata lica dosade.

Dragon Ball FighterZ

Sa anime stilom imamo Dragon Ball FighterZ koja je na samom početku pokazala da je dostojna tabačina, a ne obična igra za fanove Gokua i ostale ekipe. Brze borbe čine da se ova igra ističe po tome, kao i timski modovi igranja za po 3 igrača, što se dosta retko viđa kod ostalih naslova sa liste.

Tekken 7

Bandai Namco je više puta dokazao da je Tekken serijal kultno ime u sferi borilačkih igara i Tekken 7 je to dodatno potvrdio i mnogi tvrde da je u pitanju najbolja igra u serijalu.

Odlične i precizne kontrole, kombo sistemi i ogroman roster igrivih karaktera krase ovu igru, kao i easy mod za novajlije, kako im se snovi ne bi srušili odmah na početku.

Super Smash Bros. Ultimate

Nintendo Switch sa svojim ekskluzivama ne zna da razočara, a Super Smash Bros. Ultimate je upravo i jedna od najbolje ocenjenih i najprodavanijih.

Ova borilačka igra koja još raste donosi na tone sadržaja u vidu nivoa, kreatora, i sve Smash karaktere koji su se do sada pojavljivali. Bilo da igrate "u lokalu" sa prijateljima ili onlajn, SSBU je nezaobilazna igra za sve ljubitelje dobrog "tabanja", posedovali Switch ili ga nemali.

Injustice 2

Slično kao Marvel vs Capcom, samo što ovde imamo bogatu ponudu heroja i antiheroja iz DC univerzuma, koji su odlično urađeni i moguće ih je nadograđivati kroz progresiju u igri, što nosi dosta široko iskustvo igranja i poprilično zanimljive elemente za igrače.

Dosta igara sa ove liste imaju singlplejer kampanju, ali nijedna nije kao ona koja vas čeka u Injustice 2, i u kojoj ćete utrošiti sate i sate igranja.

Mortal Kombat XL/11

NetherRealm nam je doneo Injustice 2, ali ovaj studio takođe stoji iza daleko popularnijeg serijala koji se ističe po nasilju koje prezentuje fatality finišerima.

Odlične borbe, zanimljiva priča i usklađeni multiplejer čine ovu igru toplom preporukom svim igračima, a sam Mortal Kombat 11 koji se nedavno pojavio predstavlja doslednog naslednika sa još unapređenijim gejmplejom i novim mehanikama. Takođe, priča je ponovo na visokom nivou i donosi sudar stare i nove škole.

strana 1 od 11 idi na stranu