"Tik Tok" odgovorio Trampu: Tu smo da ostanemo dugo

Nakon što je američki predsednik Donald Tramp objavio da razmatra mogućnost zabrane aplikacije "Tik Tok", iz te kompanije su saopštili da nemaju nameru da promene kurs i da ostaju u SAD.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Gettyimages / Justin Sullivan / Staff
Foto: Gettyimages / Justin Sullivan / Staff

U izjavi portparola kineske kompanije se navodi da ta platforma pruža milionima Amerikanaca zabavu i komunikaciju tokom pandemije koronavirusa. Odbacuju se kritike da se dele informacije o korisnicima, prenosi RTS.

"Podaci o korisnicima Tik Toka u SAD se čuvaju u SAD, uz striktnu kontrolu pristupa zaposlenih. Najveći investitor u Tik Tok je iz SAD. Posvećeni smo zaštiti korisničke privatnosti i bezbednosti i nastavljamo da donosimo radost porodicama i značajne karijere onima koji stvaraju platformu", rekao je portparol, a objavio "The Hill".

"Tik Tok" je objavio snimak u kojem generalna menadžerka za SAD Vanesa Papas brani aplikaciju i istice mere koje je kompanija preduzela u zaštiti radnih mesta.

"Ne planiramo nigde da idemo", rekla je Vanesa Papas i dodala da su tu da ostanu dugo.

Ranije je predsednik SAD Donald Tramp izjavio da razmatra nekoliko alternativa za aplikaciju "Tik Tok" kineske firme "Bajt dens", uključujući i mogućnost zabrane.

Sa druge strane tehnološki gigant "Majkrosoft" je saopštio da je u pregovorima oko kupovine kompanije u čijem je vlasništvu aplikacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.