Heroina I dana: Pobedila rak i vratila se tenisu

Iako u našoj stalnoj rubrici na gren slemovima, „Heroj dana“, uglavnom bude pobednik nekog od mečeva, ovoga puta napravili smo izuzetak.

Izvor: MN

Ponedeljak, 27.06.2016.

22:00

Heroina I dana: Pobedila rak i vratila se tenisu
Getty Images

Heriona prvog dana Vimbldona je Viktorija Duval, koja se na ovaj turnir vratila posle dve godine i oporavka od Hodžkinove bolesti, malignog oboljenja limfocitnog tkiva.

Na vimbldonsku travu dvadesetogodišnja teniserka sa Floride vratila se u suzama, a poražena je u prvom kolu od 29. nositeljke, Darije Kasatkine iz Rusije sa 6:0, 7:5.

Tokom kvalifikacija za Vimbldon 2014. godine otkriven joj je rak, hrabra Viki je i pored toga zaigrala i domogla se drugog kola glavnog žreba. Posle dugog oporavka, Duval se vratila na teren igrajući turnire nižeg ranga, sada je stigla do Gren slema, ali je nažalost stala u prvom kolu.

Duval je, pre otkrivanja bolesti, maštala da se bude u vrhu ženskog tenisa, sada je 572. teniserka na WTA listi, a postepeno pokušava da povrati formu.

Tokom oporavka njen život bio je pun uspona i padova, posle uspešne hemoterapije, Ameriknaka je zdrava, a igranje u Londonu je veliki korak u njenom povratku u vrhunski tenis.

„Trebao mi je ceo sad da se izborim sa pritiskom. U drguom sam skinula teret sa sebe. Bilo je mnogo emocija, naročito onih pozitivnih, znam za šta sam sposobna. Srećna sam što sam ovde, a činjenica da me nije bilo me je izjedala. Biće mi potrebno mnogo strpljenja na putu ka najvećim dometima, biće to dug put. Moje telo se još oporavlja, ali bila sam i u gorim situacijama. Tretmani su bili veoma teški. Sumnjala sam da ću ikada moći da se vratim. Još sam u teškoj fazi. Potpuno sam sigurna da ću se vratiti tamo gde pripadam. Uvek mislim pozitivno. I dalje imam iste ciljeve. Vreme radi za mene“, rekla je Viktorija posle meča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: