"Podigle smo žensku košarku"

Srpska košarkašica Jelena Milovanović rekla je da ima "enomenalne utiske sa EP, kao i da joj je meč za bronzanu medalju najveći koji je igrala u karijeri.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 30.06.2013.

23:48

Default images

"Fenomenalni su utisci jer niko nije očekivao ovakav rezultat. Svi smo se molili da prođemo prvi krug, ali smo ipak pokazali koliko vredimo. Mislim da je ovo tim koji će u budućnosti napraviti nešto lepo i koji je podigao žensku košarku na viši nivo", rekla je Milovanovićeva.

Srbija je izgubila od Turske sa 92:71 u meču za bronzanu medalju. Milovanovićeva je kazala da je ekipa došla dotle timskom igrom.

"Poznavale smo se od ranije, ne sad ne znam koliko godina, ali smo se iz utakmice u utakmicu na terenu sve više zbližavale kao tim. Prva dva meča nije bilo kako treba, ali smo posle shvatile da samo kao tim možemo da postignemo uspeh. Nadam se da će većina cura i sledeće godine biti na pripremama, mada sada niko ne razmišlja o tome, jer smo još pod utiskom ovoga", rekla je Milovanovićeva.

Pitanje učešća ove 24-godišnje Kragujevčanke u daljim reprezentativnim akcijama se ne postavlja.

"Ne znam već koliko godina ne idem na more zbog reprezentacije. Tako sam vaspitana, iz takve porodice potičem. Igrati za Srbiju, imati srpski grb na srcu je nešto sa čime ništa drugo ne može da se poredi. Ovo je meni najveća utakmica u karijeri. Igrala sam i finale Evrolige, ali igrati za Srbiju za treće mesto...Presrećna sam", rekla je Milovanovićeva.

Ona je ocenila da su umor i kvalitet Turske presudili današnji meč.

"Fenomenalno smo odigrali prvo poluvreme, borili smo se prvih 20 minuta. Ko god da je ulazio na teren ostavio je srce na terenu. U drugom smo pali, verovatno od umora, a kvalitetnija i iskusnija ekipa Turske je to iskoristila. Poslednjih par minuta stvarno nismo imali snage, a volja je uvek tu. Turska jeste bolja od nas, ali ne za 20 razlike", rekla je Milovanovićeva.

Utiske Marine Maljković i Milice Dabović pročitajte ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: