Partizan - Sporting 3:3, posle produzetaka!

Izvor: B92

Četvrtak, 03.10.2002.

20:23

Default images

Fudbaleri Partizana plasirali su se u drugo kolo Kupa UEFA, pošto su posle produžetaka igrali nerešeno 3:3, protiv lisabonskog Sportinga. Podsetimo, jugoslovenski šampion je imao prednost od 3:1 iz prvog meča u Portugalu.

Partizan je meč počeo prilično opušteno. Njegovi igrači mislili su da je "lisabonska priča" dovoljna za 2. kolo. Medjutim, Portugalski prvaci su nametnuli veoma jak tempo, tako da je bilo pitanje kada će postići gol. 

Gosti su poveli sa 0:1 u 14. minutu golom Tonjita posle asistencije Martinša. Tonjito je izašao sam po levoj strani i savladao Ilića. Nivodjstvo Portugalaca nije promenilo igru crno-belih. Još uvek su imali dve meč lopte u nogama. Ipak krajem prvog poluvremena Partizan uspostavlja ravnotežu, a kapiten Saša Ilić propušta kolosalnu šansu kada je previše oklevao pred golom protibnika. 

Drugo poluvreme počelo je novim naletima gostiju, da bi u 55. minutu Kutuzov glavom prvo pogodio stativu, a potom natrčao na odbijenu loptu i zatresao mrežu, 0:2. Bio je to veliki propust odbrane crno-belih. Tek tada Partizan je počeo da igra onako kako se očekivalo, mada se ni Sporting nije predavao.

Redjali su se napadi sa obe strane, ali golova nije bilo sve do 78. minuta kada je posle centaršuta sa leve strane Damira Čakara, Delibašić glavom postigao gol, 1:2.

Kada se očekivalo da će crno-beli u regularnom toku konačno obezbediti plasman, Sporting je anulirao minus iz Lisabona. U 83. minutu, promaju u odbrani Partizana iskoristio je Tonjito koji je ubacio na peterac, gde je Kontreras sam bez problema zatresao praznu mrežu, 1:3.

U poslednjem minutu Sporting je prvo pogodio stativu, da bi na drugoj strani Bečanović glavom šutirao pored gola. Usledili su produžeci, od kojih je prvi nagveštavao penal, pošto je i jednima i drugima ponestalo snage i koncentracije. U četvrtom minutu drugog poluvremena, rezervista Dejan Živković postiže gol glavom posle centaršuta sa desne strane, (2:3) !!!

Konačan rezultat, čija promena je podsećala na onu od pre 13 godina (Seltik - Partizan 5:4), postavio je Damir Čakar, posle asistencije Bečanovića, koji mu je nesebično vratio loptu do Čakara i koji mu je nesmetano poslao loptu u mrežu, 3:3.

Na kraju veliki uspeh našeg klupskog fudbala, dva tima u 2. kolu !!!

Tribine su bile prazne zbog kazne UEFE, ali su navijači Partizana pre meča okačili transparente.

Tumbaković:Odigrali smo katastrofalnu utakmicu

foto:FOnet
Komentarišući plasman u narednu rundu kupa UEFA, trener Ljubiša Tumbaković, rekao je na veoma kratkoj konferenciji za novinare ,da su fudbaleri Partizana odigrali katastrofalnu utakmicu i uz dosta sreće eliminisali Sporting:

Videli smo da je Partizan odigrao jednu katastrofalno slabu utakmicu. Sve što se desilo dobro dogodilo se u poslednjih 15 minuta. Ekipa koju smo izveli nije bila ona kako bi trebalo da se suprotstavimo našem protivniku, nego kako smo mogli da sastavimo tim zbog zdravstvenih problema. Jako smušeno smo počeli utakmicu, nismo bili bolji ni u drugom poluvremenu, i moram da priznam da nas je sama sreća spasila da ostanemo na nivou rezultata koji smo svi pre ovog meča priželjkivali

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: