Kup: Vukić ponovo nosio Partizan

Fudbaleri Partizan plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije pobedom nad Metalcem iz Gornjeg Milanovca sa 3:1 (2:0).

Izvor: AK

Sreda, 26.10.2011.

18:05

Default images

Partizan je ostvario devetu uzastopnu pobedu u domaćim takmičenjima, a igrač meča ponovo je bio veteran Zvonimir Vukić koji je postigao prva dva gola za "crno-bele".

Gosti su vratili neizvesnost u petom minutu drugog dela preko Simovića, a i pored jalove igre u nastavku, Partizan je u poslednjem minutu stigao i do trećeg gola preko Stefana Babovića.

Aleksandar Stanojević šansu je dao igračima sa manjom minutažom. Radiša Ilić je stajao na golu, u odbrani je debitovao Anderson Markeš, svoj prvi start u ekipi Partizana imao je David Manga, dok se u prvi tim vratio Eduardo.

Već posle deset minuta Partizan je praktično obezbedio plasman u četvrtfinale pošto je poveo sa 2:0. Iako je mnogo kritikovan tokom ove polusezone, posebno od navijača, dvostruki strelac bio je Zvonimir Vukić koji je tako stigao do petog pogotka na poslednja tri meča.

Ipak, da se neće tako lako predati, gosti su pokazali u 50. minutu kada je Simović savladao radišu Ilića i smanjio na 2:1. Simović je prvi fudbaler koji je zatresao mrežu Partizana u Humskoj 1 u domaćim takmičenjima.
Beta
Partizan je mogao da povede već u trećem minutu, ali je Vladimir Jovančić nastavio svoju seriju promašaja jer je posle odbitka sa osam metara promašio gol.

Usledila je velika ofanziva ‘crno-belih’, da bi posle odbrane Živka Živkovića prilikom pokušaja Eduarda u šestom minutu, samo 60 sekundi kasnije Partizan poveo sa 1:0.

Tomić je ubacio loptu u kazneni prostor iz slobodnog udarca, ona se odbila od Eduarda do Vukića koji je sa pet metara lako savladao bivšeg golmana ‘crno-belih’. (1:0)

Samo tri minute kasnije isti igrač je duplirao prednost domaćih. Smiljanić je prebacio defanzivnu liniju gostiju, a posle slabe intervencije jednog igrača Metalca, lopta je ponovo stigla do Vukića koji je postigao novi gol. (2:0)

Partizan se zadovoljio velikim vođstvo iz prvih deset minuta te je smanjio tempo, gosti su preuzeli inicijaticu, ali osim nekoliko bezopasnih pokušaja sa distance, nisu ugrozili Radišu Ilića.
Beta
Domaći su sledeći put zapretili tek u 30. minutu, ali je dobru akciju svojih saigrača pokvario Nemanja Tomić nepreciznim udarcem sa ivice šesnaesterca.

Pet minuta kasnije gostima je zapretio i do tog momenta nevidljivi debitant Manga. Igrač iz Centralnoafričke republike odlično je izveo slobodan udarac, ali je njegov šut sa 25 metara odbranio Živković.

Poslednjih 15 minuta meča gosti iz Gornjeg Milanovca jedva da su dotakli loptu, te je Partizan na poluvreme otišao sa dva gola prednosti.

Iako se očekivalo da će 'crno-beli' rutinski privesti utakmicu kraju, gosti su već u petom minutu nastavka smanjili na 2:1. Upornost Simovića koji je jedini pretio Iliću u prvom delu se isplatila.

Lukić je odlično izbacio po levoj strani Isidorovića koji je proigrao Simovića, ovaj je povukao loptu dva-tri koraka i udarcem po zemlji sa 16 metara zatresao mrežu Partizana. (2:1)
Beta
Stanojević je ubrzo izvršio dvostruku izmenu u svojoj ofanzivnoj liniji. Manga je završio svoj debi pošto ga je zameno Stefan Babović, dok je nemoćnog Jovančića zamenio ljubimac "grobara" Lamin Dijara.

Partizan je ponovo krenuo ofanzivnije ka golu Živkovića, ali je uglavnom vezni red kombinovao ispred kaznenog prostora. Sa druge strane, igrači Metalca su vrebali priliku iz kontre, ali nije jedna nije donela rezultat.

Kraj meča obeležila je očajna igra Partizan koji nije uspeo da ozbiljno ugrozi gol rivala, koji je sa druge strane bio nemoćan u nameri da organizuje pravu kontru i stigne do izjednačenja.

Ipak, domaći tim je u sudijskoj nadoknadi stigao do trećeg gola pošto je rezervista Babović posle odlične kontre sa pet metara savladao Živkovića. (3:1)

Partizan: Ilić - Miljković, Stanković, Markeš, Lazevski - Smiljanić, Tomić (Ilić 73'), Vukić, Manga (Babović 58') - Eduardo, Jovančić (Dijara 58'); Trener: Aleksandar Stanojević

Metalac: Živković - Stamenković, Dopuđ (Karčev 57'), Mitrović, Antić - Svojić, Krnjinac, Lukić, Ćirković (Đorić 70') - Isidorović, Simović; Trener: Jovica Škoro

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: