Zvezda od -16 do +15 u derbiju ABA lige!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u Beogradu Cedevita Olimpiju rezultatom 79:64, u derbi meču četvrtog kola ABA lige.

Izvor: MT

Nedelja, 17.10.2021.

20:00

Zvezda od -16 do +15 u derbiju ABA lige!
Foto: ABA/Dragana Stjepanovic

Šampion regionalnog takmičenja je imao minus od 16 poena, ali se brzo vratio i na kraju uspeo da ostvari treći trijumf u sezoni.

Izabranici Dejana Radonjića su sporo počeli utakmicu, mučili su se tokom čitavog duela sa šutem, međutim, ofanzivni skokovi (21) i greške rivala su presudili.

Cedevita Olimpija ostala je na dve pobede, uz isto toliko poraza. Prvi joj je prošlog vikenda naneo FMP u Ljubljani.

Najzaslužniji za pobedu Crvene zvezde bili su, čini se, Nikola Kalinić i Luka Mitrović. Kalinić je ostvario dabl-dabl (11p+12sk+4as), uz konstataciju da je imao, ipak, 0/10 za dva, dok je Mitrović ostvario učinak od 13 poena i pet skokova.

Poenterski ih je ispratio Ostin Holins sa 13 poena, Nikola Ivanović, koji se doduše mučio tokom celog meča imao je 11, ali i po četiri skoka i asistencije. Ognjen Kuzmić je ostvario dabl-dabl, sa 10 poena i 11 skokova.

U redovima poraženog tima, najbolji je bio Jaka Blažič sa 16 poena i pet skokova. Luka Rupnik je dodao 11 poena i pet asistencija, a Melvid Edžam 13 poena, četiri skoka, ali i šest izgubljenih lopti.

Cedevita Olimpija mogla je da se pohvali sa izuzetno dobrih, naročito napadačkih, prvih petnaestak minuta.
Foto: ABA/Dragana Stjepanovic
Luka Rupnik je bio raspoložen na samom startu utakmice, da bi se na njegovu dobru igru nadovezao Melvid Edžam.

Nastavili su gosti i u drugom kvartalu da povećavaju prednost, sve do maksimalnih +15.

Od tog momenta domaći su se trgli, Ostin Holins je pokrenuo crveno-bele, a Nikola Kalinić sa dve trojke vratio svoj tim rezultatski u igru.

Isti igrač je realizovao u finišu poluvremena dva slobodna bacanja, nakon što je dobio tehničku, a siguran sa penala u poslednjim sekundama je bio i Holins, za potpuni preokrez Zvezde pred pauzu.

Zvezda nije nastavila početkom drugog poluvremena u istom ritmu, što su gosti iskoristili i ponovo stekli prednost.

Činilo se da će pred poslednjih 10 minuta imati vođstvo, međutim, trojka Ivanovića, njegovi prvi poeni iz igre, vratili su prednost crveno-belima.

Tim Dejana Radonjića je malo po malo "lomio" Cedevitu, koja je nastavila sa greškama, a čini se da je momenat, kada je postalo jasno da je poraz pred vratima, bila nesportska za Pulena.

Zvezda za nedelju dana gostuje u Baru, Mornaru, a tom duelu prethodiće evroligaški, protiv Albe u Beogradu.

Tok meča mogli ste da pratite UŽIVO u LIVE BLOGU B92.net.
ABA liga, 4. kolo
Split – Studentski centar 94:101
Krka – Zadar 88:66
Borac – Mega 80:68
FMP – Mornar 83:81
Crvena zvezda – Cedevita Olimpija 79:64

Subota:
Budućnost –
Igokea 81:67

Petak:
Cibona – Partizan 61:79
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

236 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: