Vajda o finalu RG: Novak nije bio u svojoj koži

Marijan Vajda, trener Novaka Đokovića, oduševljen je što je srpski as ponovo godinu završio na prvom mestu na ATP listi.

Izvor: MS

Petak, 27.11.2020.

09:52

Vajda o finalu RG: Novak nije bio u svojoj koži
EPA-EFE/ANDREU DALMAU

Đoković je šesti put završio sezonu na čelnoj pozicijij i izjednačio rekord idola iz dečačkih dana – Pita Samprasa.

O svemu tome je pričao je slovački stručnjak, uz podsećenja i na US open i Rolan Garos.

"Novak je postigao neverovatan učinak, jer je šesta 'svetska jedinica' na kraju godine fantastično dostignuće. Ispunio je cilj koji je postavio na početku sezone. Ima viziju da u budućnosti obori njihov rekord", počeoi je Vajda.
EPA-EFE/JULIEN DE ROSA
Iza Đokovića je odlična sezone, do pauze zbog pandemije koronavirusa znao je samo za pobede, osvojio je Australijan open.

"Mislim da je Nole postizao uspešne rezultate čak i nakon ponovnog početka sezone. Bio sam pomalo zabrinut kako će biti u formi, vladao je koronavirus. Кada sam došao u trening kamp u Marbelji, bio je fizički veoma dobar. Onda se desila nesrećna eliminacija u Njujorku, a tamo je mogao daleko da ide".

Posle US opena, Novak je digao trofej na Mastersu u Rimu, a u finalu Rolan Garosa izgubio od Rafaela Nadala veoma lako u tri seta.

"U Parizu je bilo hladno i vetrovito i mnogi su govorili da takvi uslovi mogu da odgovaraju Novaku. Rafa je u finalu bio fantastičan, imao je neverovatnu dubinu udaraca. Novak nije bio u svojoj koži. Šteta je što je izgubio treći set", zaključio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: