Povratak "korenima" – Netsi opet u dresu koji nas asocira na Dražena FOTO/VIDEO

Bruklin Netsi vraćaju među navijačima omiljenu "izbledelu" garnituru dresova za narednu NBA sezonu.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.10.2020.

18:00

Povratak
Photo by Ken Levine/Getty Images

Garnuturom, koja je prvobitno bila u opticaju pre 30 godina tokom sezone 1990/1991, Netsi oživljavaju svoju "Garden State" (popularno ime za državu Nju Džerzi) istoriju dok ovi dresovi dobijaju svoj dugo očekivani povratak.

Retro oprema je obeležena spektrom boja od nebesko plave do bele, što je u to doba bila potpuna novina u NBA.

"Dresovi iz 1990/1991 su dugo bili omiljeni među navijačima, a mi se trudimo da budemo organizacija koja pažljivo sluša svoje pristalice"
, kaže direktor Džon Abamondi, "Netsi sa ponosom vraćaju ove bezvremene dresove u čast 30 godina od njihovog debija".

"Klasično izdanje" promoviše Kajri Irving koji priča o svom iskustvu odrastanja kao navijač Netsa u Nju Džerziju , kao i šta za njega znači igranje za istu franšizu za koju je navijao kao dete. Netsi su 1990. godinu počeli estetskim resetovanjem, sa osveženim logom na novoj opremi, a sezona 1990/1991 se pokazala kao početak plodnog perioda za ovu franšizu.

Angažovali su Derika Kolemana kao prvog pika na draftu 1990, Kenija Andersona kao drugog 1991, i u međuvremenu doveli sjajnog šutera Dražena Petrovića, obezbedivši tako tri uzastopna nastupa u plej-ofu.

Izbledeli dresovi su u opticaju bili samo jednu sezonu i zamenjeni su umerenijom "kraljevsko-plavom" bojom, dok su logo i slova ostali do sezone 1996/1997 kao zaštitni znak tog perida.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: