Peni Hardavej preuzima Univerzitet Memfis

Anferni Peni Hardavej, nekadašnja zvezda NBA lige, uskoro će postiti novi trener Univerziteta u Memfisu, prenose američki mediji.

Izvor: PT

Ponedeljak, 19.03.2018.

20:00

Peni Hardavej preuzima Univerzitet Memfis
Photo by Ronald Martinez/Getty Images

Hardavej, koji je zbog velikog problema sa povredama sprečen da bude "jedan od najvećih", preuzeće kormilo nad ekipom gde je nekada i sâm bio student.

Hardavej je nosio dres Memfis Stejta od 1991. do 1993. godine, kada se odlučio da izađe na NBA draft gde su ga pokupili Golden Stejt Voriorsi, koji su ga odmah trejdovali u Orlando u zamenu za tri pika prve runde i Krisa Vebera.

Peni je u Orlandu igrao šest sezona i do 1996. godine činio je nezadrživ tandem sa Šakilom O'Nilom. Sezone 1994/1995 igrali su veliko finale NBA lige, ali su ih Hakim Oladžuvon i Hjuston Roketsi relativno lako pobedili.

Hardavej je kasnije nastupao za Finiks Sanse, Njujork Nikse i kratko za Majami, ali nikada nije uspeo da ispuni vrhunac zbog problema sa povredama.

Legendarni igrač trenutno je trener srednje škole u Memfisu, a uskoro bi trebalo da preuzme Univerzitet Memfis Stejt.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: