Iguain "pecnuo" Engleze: Znali smo da su slabiji u odbrani...

Golgeter Juventusa Gonzalo Iguain "pecnuo" je engleske timove da su slabiji u defanzivi i da je lično to iskoristio za prolaz u četvrtfinale Lige šampiona.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.03.2018.

16:29

Iguain
Photo by Catherine Ivill/Getty Images

Totenhem je, nakon 2:2 u Torinu, imao vodjstvo u revanšu posle prvog poluvremena, ali je onda Iguain golom, a potom asistencijom za Paula Dibalu u samo četiri minuta doneo Juventusu mesto medju osam najboljih u Evropi.

"Uvek je teško protiv timova kao što je Totenhem, daju sve od sebe i veoma su agresivni. Ipak, znali smo da engleske ekipe uvek ostavljaju puno prostora u odbrani i pružila nam se šansa koju smo iskoristili. Srećan sam zbog pobede, nije lako to uraditi na Vembliju", rekao je Iguain za Sport Medijaset.

Jedan od najzapaženijih na meču bio je i štoper Đorđo Kjelini, istakavši da je Juventus još jednom pokazao iskustvo.

"Uprkos brojnim poteškoćama u prvom poluvremenu uspeli smo da se vratimo i iskoristimo prilike. Bili smo dobri, ali smo imali pomoć "Fortune", ona uvek nagradi hrabre, zaslužili smo je. Iskustvo je prelomilo u odlučujućim trenucima", kaže Kjelini, koji je zaplakao pred kamerama zbog iznenadne smrti saigrača iz reprezentacije Italije Davidea Astorija.

Drugi defanzivac Andrea Barzalji priznao je da je "Juventus imao užasnih 50 minuta".

"Sposobni smo za sve, pa i da budemo katastrofalni 50 minuta, a onda preokrenemo meč. Na kraju, ostvarili smo cilj, imali i sreće koja je neophodna u Ligi šampiona. Juventus je dokazao da je za njega ništa nije teško", zaključio je Barzalji.

Juventus će u četvrtfinalu imati priliku ponovo da se sretne sa engleskim timom, jer su prošli Mančester siti, Liverpul, a šanse imaju i Mančester junajted i Čelsi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: