Svi Zvezdini konkurenti ostvarili pobede!

Košarkaši Baskonije i Panatinaikosa, glavni rivali Crvene zvezde u borbi za Top 8 Evrolige, ostvarili su pobede u utorak.

Izvor: B92

Utorak, 21.03.2017.

21:52

Svi Zvezdini konkurenti ostvarili pobede!
Photo by Reinhold Eckert/EB via Getty Images

Baskonija je savladala Bamberg u gostima rezultatom 96:71, dok je Panatinaikos na svom terenu slavio u duelu sa Armanijem – 74:61.

Prethodno je Anadolu Efes bio bolji od Žalgirisa u Kaunasu, što znači da su sva tri glavna konkurenta Crvene zvezde, koja su igrala u utorak, ostvarila pobede.

Baskonija i PAO su stigli do 16. trijumfa u najjačem evropskom takmičenju, pa uz 11 poraza drže peto i šesto mesto na tabeli, iznad Zvezde (15-11) koja svoju utakmicu igra u sredu sa Olimpijakosom.

Osim duela u ’Kombank areni’, izuzetno važan biće i onaj u Moskvi, gde od 17 časova gostuje Darušafaka. Turski predstavnik je peti klub koji ima šansu da se domogne osam najboljih – izabranici Dejvida Bleta trenutno zauzimaju devetu poziciju sa skorom 13-13.

’Crveno-beli’ iz Beograda imaju pozitivan međusobni skor samo sa Baskonijom, od svih navedenih timova, dok će sa Darušafakom, od koje su poraženi u Beogradu, igrati na zatvaranju regularnog toka.
Foto: Screenshot (euroleague.net)
Španski tim je od samog starta nametnuo izuzetan tempo i utakmicu rešio već u prvoj četvrtini, koju je dobio rezultatom 28:11. Baskonija nije spuštala nogu sa gasa, do kraja je samo povećavala razliku i stigla do ubedljive pobede.

Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je Tornike Šengelija, koji je ostvario dabl-dabl (16p i 12 sk), dok su po 17 ubacili Šejn Larkin (6 asistencija) i Čejs Badinger.

U redovima Bamberga samo trojica igrača bila su raspoložena za igru – Džerel Meknil je bio najefikasniji sa 17 poena, Luka Stajger je dodao 12, jedan više od Danijela Tajusa.

Baskonija bi u slučaju da se poklope ostali rezultati već u ovoj rundi mogla da obezbedi plasman u Top 8 – ako Darušafaka izgubi, pošto je Žalgiris već poražen, a PAO je blizu trijumfa. U sledećem kolu Baskonija dočekuje PAO, dok Brose gostuje u Milanu.
Photo by Panagiotis Moschandreou/EB via Getty Images
Slična situacija viđena je u Atini gde je ekipa Ćavija Paskvala opravdala ulogu favorita i lako izašla na kraj sa najlošijim timom ove sezone. Gosti su se držali u prvih 10 minuta, ali je i tada Panatinaikos napravio razliku od šest poena, da bi u drugoj deonici, najviše zahvaljujući dobroj odbrani, potpuno prelomio susret.

Na poluvremenu je bilo +13, posle čega povratka za Armani nije bilo, a Grci su mogli da upišu novi trijumf u borbi za Top 8.

Nik Kalaetes i Majk Džejms su dali po 13 poena, a dvocifreni su bili još Rivers i Papas sa po 10 poena. Keni Gebrijel je uz pet poena imao i osam skokova, a interesantno je da je Milano na ovom meču imao više uhvaćenih lopti – 35:26.

Kod Milana Abas je dao 15 poena, Milan Mačvan 12 uz 7 skokova i 4 asistencije, a Ćinćarini je dodao 11 i uhvatio 8 lopti. Miroslav Raduljica, drugi srpski reprezentativac u ekipi Jasmina Repeše, meč je završio sa 7 poena i 8 skokova.

PAO je došao do 16. pobede u sezoni i može da se bori za poziciju četiri u poslednja četiri kola, a oni kao i Baskonija čekaju poraz Darušafake u Moskvi kako bi potvrdili plasman u četvrtfinale. Milano je doživeo i 20. poraz u sezoni. U narednom kolu PAO gostuje Baskoniji, a Milano dočekuje Bamberg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: