I oni privlače pažnju: Zimonjić i Tipsarević

Pod utiskom odličnih igara i rezultata srpskih tenisera, svetski mediji su prošle godine prozvali Otvoreno prvenstvo Francuske u Parizu – Rolan Garović. I ove godine naši igrači postižu sjajne rezultate, a osim onoga što rade na terenu, novinare sve češće interesuju ’vanteniske’ aktivnosti. Ana Ivanović, Jelena Janković i Novak Đoković odavno su centar pažnje i o njima se sve već zna. Međutim, sve češće se piše i o Nenadu Zimonjiću i Janku Tipsareviću.

Izvor: Nina Kolundžija

Utorak, 03.06.2008.

03:01

Default images

Nenad Zimonjić je najbolje rangirani srpski teniser u konkurenciji dubla. U ovogodišnjoj trci, zajedno sa Kanađaninom Danijelom Nestorom zauzima četvrto mesto na ATP listi i neposredno pred Rolan Garos, osvojili su turnir Masters serije u Hamburgu. U karijeri je osvojio 17 titula u dublu, tri Gren Slema u miksu i zaradio skoro dva i po miliona dolara.

Nekoliko dana posle toga, 32-godišnji Zimonjić pojavljuje se na naslovnim stranama skoro svih novina u Srbiji. Razlog je venčanje sa dugogodišnjom devojkom Minom Knežević, bivšom manekenkom i vlasnicom modne agencije, u Beogradu u prisustvu mnogih javnih ličnosti naše zemlje. Verili su se pre nekoliko meseci u Njujorku kada se igralo Otvoreno prvenstvo Amerike, a srpski teniser bi kroz nekoliko meseci trebalo da postane otac blizanaca jer mu je supruga trudna.

Slobodnog vremena skoro da i nema, a kada ga ima provodi ga sa porodicom i prijateljima. Voli muziku i film, kao i ekstremne sportove kojima bi voleo da se posveti posle okončanja profesionalne teniske karijere. Jošjedan od ciljeva je i pomoć mladim talentima u okviru teniske akademije.

Ekscentrični Tipsi

Men's Vogue
U jednom od najprestižnijih svetskih modnih časopisa Men’s Vogue u izdanju za jun i jul, nalazi se intervju sa 34.igračem na ATP listi, Jankom Tipsarevićem, a pre njega tu čast su imali Ana Ivanović i Novak Đoković. Postavlja se pitanje: zašto baš Janko? Ana i Novak su tenisekom vrhu, pobeđuju na najvećim turnirima, ali zbog čega drugi srpski teniser koji još uvek nema osvojen ATP turnir? Urednici ovih novina rekli su da je ’ekscentrični Tipsi’ pažnju privukao, pre svega, svojim dobrim izgledom, a oni su samo želeli da to pokažu.

Snimanje je urađeno na plaži u Majamiju, a 23-godišnji teniser je pozirao u modelima iz letnje kolekcije poznatih svetskih kreatora: Botega Veneta, DKNY, Osklen, CP Company i Prada. Osim što je poznat po maratonskim mečevima od pet setova, Tipsarevića opisuju kao ekscentričnog, najviše zbog tetovaža i pirsinga. Imao je dve minđuše, ali ih je posle nekog vremena skinuo.

Ranije se mnogo češće pojavljivao u tabloidima nego u sportskim novinama, najviše zbog devojaka koje su ga okruživale. Međutim, od pre dve godine u vezi je sa Novosađankom Biljanom Šešević što je uticalo da promeni način životu. Upoznali su se na mečevima Dejvis kupa na kojima je Janko branio boje Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: