Mahrez se izblamirao iz penala – "nula" Liverpula i Sitija!

Fudbaleri Liverpula i Mančester sitija na Enfildu su odigrali bez golova u poslednjem meču osmog kola Premijer lige.

 
  LIV   MCI  
  0 : 0  
Užasan šut Alžirca...

Photo by Laurence Griffiths/Getty Image
Užasan šut Alžirca...

Photo by Laurence Griffiths/Getty Image
Pad Sanea za jedanaesterac

Photo by Laurence Griffiths/Getty Image
Kraj meča! Mahrez tragičar, Siti i Liverpul bez golova
Rijad Mahrez promašio je penal u 86. minutu igre i to je bila praktično jedina stopostotna prilika na celom meču. Dosta padova u ritmu i Siti se vraća kući sa jednim osvojenim bodom protiv Liverpula na Enfildu.
Tri minuta nadoknade!
Kakva katastrofa Mahreza, nema gola iz penala!
Rijad Mahrez je stavio loptu na belu tačku, bio je skoncentrisan, ali je loptu deganžirao daleko iznad gola. Katastrofalno izveden jedanaesterac Alžirca, ostaje 0:0.
PENAL ZA SITI!
David Silva je fantastično proigrao Liroja Sanea, koji je prvi došao do lopte, a zatim ga je Virdžil van Dajk srušio u kaznenom prostoru. Mahrez šutira penal.
Pep i Kun, lep prizor

Photo by Laurence Griffiths/Getty Images
78' Lovren opet bije
Dejan Lovren opet je rizikovao da skrivi penal. Ovoga puta ošamario je Gabrijela Žezusa rukom u kaznenom svoje ekipe, ali Etkinson to nije video.
Sane menja Sterlinga, Staridž Firmina
Liroj Sane ući će da zameni izmorenog Rahima Sterlinga za Siti, dok je na drugom strani Jirgen Klop izbacio indisponiranog Bobija Firmina, a na terenu je Danijel Staridž.
75' Fantastični Alison
Sjajna kombinacija Bernarda i Sterlinga, ali i odbrana Alisona, koji je loptu odbio samo do Mahreza. Alžirska zvezda oslobodila se protivnika i ponovo šutirala, ali je fantastični brazilski golman ostao nesavladan.
Serhiju baš ne leži Enfild
69' Salah šutirao "nebu pod oblake"
Salah je ostao jedan na jedan sa Laportom, ali nije smeo da uđe u dribling. Odlučio se za šut, koji je otišao "nebu pod oblake".
65' Žezus umesto Aguera
Prva izmena za Pepa Gvardiolu – teren napušta Serhio Aguero, umesto njega ulazi Gabrijel Žezus.
64' Salah pravi probleme Mendiju
Benžamin Mendi sakncionisan je žutim kartonom zbog konstantnog povlačenja Moa Salaha. Dobra prilika za Liverpul da ugrozi Edersona.
Sumnjiva situacija - faul Fernandinja ili penal za "Građane"?
61' Velika prilika za Siti
Aguero je sjajno proigrao Silvu, koji je uputio pas u prostor za Rijada Mahreza koji je dobio duel sa Robertsonom. Šutira je Alžirac, ali je otprilike metar pored gola Alisona.
Savetodavac Pep

Photo by Laurence Griffiths/Getty Image
56' Dobar prodor Mahreza, žuti za Kuna
Dobro je prošao Mahrez po desnom krilu, ušao u kazneni "Redsa", ali nije uspeo da proigrao nekog od svojih saigrača. Liverpul je krenuo u kontru, a u tome ih je sputao Serhio Kun Aguero posle bezobraznog starta nad Džordanom Hendersonom.
54' Gužva u kaznenom gostiju, i dalje bez šuta
Velika gužva stvorila se u kaznenom prostoru Sitija, lopta je završila kod Manea koji se nije najbolje snašao, a onda su "Građani" nekako uspeli da loptu ispucaju van svog šesnaesterca.
52' Liverpulova incijativa, ritam i dalje spor
Liverpul ima veći posed na startu drugog poluvremena, ali ne stvara prilike. Sve za sada izgleda slično kao u drugom delu prve deonice meča.
Počelo je drugo poluvreme!
Gde pobeže, Jirgene?
I mi isto...
Može li Salah da probije mentalnu barijeru u 2. poluvremenu?
Poluvreme: Siti i Liverpul bez golova i prilika na "Enfildu"
Nismo videli bog zna šta u prvom delu igre. Liverpul je bio bolji na startu, ali je zatim Siti preuzeo incijativu i čekao grešku Liverpulovih defanzivaca. Do nje nije došlo i može se reći da nije stvorena nijedna prava prilika u prvih 47 minuta igre.
Dva minuta nadoknade
Martin Etkinson odlučio se da prvo pluvreme meča na Enfildu produži za dva minuta.
43' Uvećava se posed Sitija
Nakon inicijative Liverpula na startu, Siti ima znatno veću kontrolu igre i lopte. "Građani" sada imaju 56 posto lopte u svojim nogama, naspram Liverpulovih 46.
38' Dobar prodor "Merlina"
David Silva je dobio loptu po levom boku, imao je šansu, ali iz okreta šutirao tek toliko dobro da izbori korner. Ipak, iz tog prekida Siti nije dobio ništa
37' Miran ritam, tempo, atmosfera...
Posle veoma napetog starta, sa dosta prilika i visokih presinga, u poslednjih pola sata igre nismo videli ništa specijalno. Ritam i tempo su drastično opali, atmosfera na "Enfildu" je splasnula, a ni jedni ni drugi ne pokazuju preteranu želju za golom.
Velika borba na Enfildu

Photo by Laurence Griffiths/Getty Images
29' Milner mora da napusti teren
Jirgen Klop je primoran da napravi prvu izmenu na utakmici jer Džejms Milner ne može da nastavi sa igrom, zbog povrede. Umesto njega ulazi Nabi Keita.
21' Prvi žuti karton na utakmici
Prvi žuti karton na utakmci zasluga je Portugalca Bernarda Silve, koji je zakasnio sa startom prilikom "seče" kontre Liverpula.
Slažete li se?
20' Siti oštećen za penal?
Dejan Lovren nesmotreno je ragovao u kaznenom prostoru svoje ekipe i udario Serhija Aguera, ali je Etkinson odlučio da ne svira penal za goste. Bilo je kontakta između Hrvata i Argentinca, ali da li dovoljno za penal... pitanje je.
Je l' ima ovoga u Srbiji?
15' Dobar prodor Sterlinga, visok ritam Liverpula
Rahim Sterling je fantastično probio po levom boku i ugrozio gol svoje bivše ekipe, ali dobio samo korner. Posle lošeg prekida za "Građane" Liverpul je osvojio loptu i nastavio da pritiska goste iz Mančestera.
7' Strašan presing Liverpula
Domaćini igraju presing po celom terenu i ne dopuštaju Sitiju da iznese loptu sa svoje polovine, ali bez većih opasnosti po gol Edersona.
4' Dobar prodor Salaha
Egipatski fudbaler je prihvatio loptu na nekih 20ak metara, krenuo u prodor, ali iz teške pozicije šutirao malo pored gola.
2' Prva prilika i prvi ofsajd
Siti je imao kontru, Voker je po desnom boku vukao i proigrao Mahreza, koji je istrčao jedan na jedan sa Alisonom, ali bio u ofsajdu.
Meč je počeo!
Uzbuđenje na nivou
Ima nekih koji i dalje veruju u Moa, ali ih je sve manje
Ko je srećan zbog ovoga, a da razlog nije navijački?
Ogroman niz "Redsa"
U svim takmičenjima Liverpul je neporažen na "Enfildu" u 17 uzastopnih mečeva protiv današnjih protivnika...
Mendi se vratio, De Brujne i dalje van postave
Francuski krilni defanzivac Benžamin Mendi ponovo je u sastavu "Građana", dok i dalje nema oporavljenog Belgijanca Kevina de Brujnea.
Sastav Sitija:
Sastav Liverpula:

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: