Juventus – Ajaks 1:2 (1:1)

Fudbaleri Ajaksa nastavili su da briljiraju u Ligi šampiona i plasirali se u polufinale pobedom nad Juventusom.

 Ronaldo 28 -- Van de Bek 34, De Liht 67
  JUV AJA  
  1 : 2  
Kraj – Ajaks je u polufinalu Lige šampiona!
Fudbaleri Ajaksa nastavili su da prave čuda! Pao je Juventus, Ajaks je u polufinalu Lige šampiona!
Samo 2 minuta nadoknade
90' Juventus oštećen za penal
Lopta je očigledno napucala Dejlija Blinda u ruku, ali VAR soba nije pozvala francuskog sudiju da pogleda snimak, pa penal nije ni dosuđen.
88' Ulazi Huntelar, igru napušta Zijeh
Kakav je to gol trebalo da bude...
86' Ajaks odoleva, Juve ne može ni do prilike
Fantastična postavka Ajaksa, koji kontroliše igru na sredini terena i ne dopušta Juventusu da organizuje pošten napad, te ni da dođe do gola.
79' Golčina Zijeha poništena zbog ofsajda
Sudija je gledao VAR, koji je potvrdio da je ofsajd bio. Šteta, ovo je bio predivan gol Zijeha.
78' Ronaldo želi penal, uzalud
De Liht je ponovo bio odličan u skoku i uspeo da u velikoj meri zasmeta Ronaldu i Kenu. Portugalac je negde video prekršaj, ali ga realno nije bilo, pa je novi napad svoje ekipe započeo Onana.
Kako je Zijeh upropastio Tadićev pas
74' Neres propustio priliku za "zapečati" Juve
Ogromnu priliku propustio je Brazilac, koji je loše zahvatio loptu kada je bio u jedan na jedan situaciji sa Ščesnim.
Nije čudo što vredi koliko vredi

67' GOOOOOOOOOOOOOOOL! De Liht!
Koliko je samo jak Matajs de Liht! Korner je izveo Šene, lopta je išla na De Lihta koji je bio između dva defanzivca Juventusa, ali ga to nije sprečilo da ih "razgrne" i matira nemoćnog Ščensnog!
66' Novi sjajan pas Tadića, nova propuštena šansa
Opet Tadić, opet Zijeh. Srpski fudbaler je postao fantastičnu loptu sa jednog kraja terena na drugi za Zijeha, koji nije uspeo da postigne gol.
64' Kanselo menja De Šilja
63' Pjanić kao Vidić
Fantastična intervencija Miralema Pjanića! Tadić je poslao savršenu loptu ka Zijehu, koji je imao 100postotnu priliku, ali se pravo niotukda pojavio bosanskohercegovački igrač i otklonio opasnost.
61' Ronaldo za Kena, pored gola
Odlično se Ronaldo oslobodio Blinda i proigrao Kena, ali je on svoj silovit udarac poslao daleko od gola.
58' Nova izvanredna odbrana golmana Juvea
Odličan udarac sa 25 metara Van de Beka, koji na prvi pogled nije izgledao opasno. Lopta se naglo spustila ka golu, ali je Ščesni opet uspeo jednom rukom da je zahvati i skrene u korner.
52' Nestvarna odbrana Ščesnog!
Kakva šansa za Ajaks! Posle jedne kontre u prilici je ostao Zijeh, ali je Ščesni uspeo da rukometnom odbrano zaustavi udarac protivnika kada su svi već videli loptu u golu.
50' Tadić se ponovo poigrava
Šta radi Dušan Tadić... Novi pas petom, ovoga puta dobro je proigrao Šenea. On je loptu dodao Van de Beku, a od svega Ajaks je dobio samo korner.
Počelo je drugo poluvreme!
Statistika prvih 45'
Poluvreme: Juventus poveo, Ajaks odgovorio – burno u Torinu!
Dosta nezanimljiva je bila utakmica na startu, a zatim se sve otvorilo. Ronaldo je postigao prvi gol na meču, a zatim je, sedam minuta kasnije, Van de Bek izjednačio na 1:1.

Ukoliko ostane ovaj rezultat gledaćemo produžetke, ali ima još dosta da se igra...
Pet minuta nadoknade
45' Borba se rasplamsala
Neuporedivo zanimljiviji duel u drugom delu prvog poluvremena, nego što je bio u prvom. I posle golova ekipe su zaigrale dosta bolje i ofanzivnije, pogotovo Juventus koji više nema prolazan rezultat, koji je imao i na 1:0 i na 0:0.
40' Džan pao, Juve tražio penal!
Prodor Juventusa završio se padom Emrea Džana u u blizini kaznenog prostora. Celokupan sastav Juvea je odmah krenuo da traži tajm-aut, ali sudija iz Francuske nije dosudio ni faul.
39' Tadić prvi pred golom Juventusa
Tadić je pokušao da zaustavi Ščensnog u ispucavanju lopte, ali ga je Poljak napucao u ruku, pa je dosuđen enac za Juventus.
Gol Van de Beka:
Gol Ronalda:

34' Odgovor Ajaksa – gol i izjednačenje!
Kakav odgovor Ajaksa, posle samo nekoliko minuta! Van de Bek se najbolje snašao posle lošeg šuta Zijeha i ostao sam ispred Ščensnog, a onda ga i matiirao preciznim šutem kraj leve stative gola za 1-1!
33' Ronaldo opet pretio
Ovoga puta Ronaldo je preterao. Šutirao je iz dosta teške pozicije, pa je njegova lopta završila na tribinama Alijanca.

Sudija gledao VAR, gol ostaje na snazi
Mladi Matijs de Liht je odgnurnuo sopstvenog saigrača u kaznenom prostoru i time oslobodio prostor za Ronalda. VAR soba je na prvi pogled pomislila da je neko od Juventusovih igrača napravio faul, ali to se ispostavilo kao netačno.
28' GOOOOOOOOL! Kristijano Ronaldo!
Posle kornera Ronaldo je pokazao za šta ga plaćaju. Oslobodio se čuvara, iskoristio nesporazum protivnika, a onda glavom smestio loptu u nebranjen deo mreže Onane i doneo prednost svojoj ekipi.
26' Juventus čeka, Ajaks pokušava
Taktika je jasna – Ukoliko Juve ne primi gol ide dalje, tako da im je to cilj broj 1 na ovom meču. Sa druge strane, gosti iz Amsterdama moraju do gola, ali u ovim trenucima ne uspevaju da probiju bedem "stare dame".
21' Magija Tadića, velika šansa za Ajaks!
Kakav potez Tadića u kaznenom prostoru! Petom je ostavio samog Neresa, njegov šut je izblokiran, a onda je Van de Bek poslao loptu preko gola. Pre udarca Holanđanina je usledio ofsajd, a da je Neres bio precizniji videli bi smo ponovo Dušana u svim špicama.
Povređeni Mazraui

Photo by Stuart Franklin/Getty Images
15' Bez ikakvog ritma na početku
Dosta tmurnih 15 minuta na Alijancu, posle kojih nije viđena nijedna prilika. Dosta zanimljivije je, barem za sada, na meču između Junajteda i Barselone koji možete pratiti OVDE.
11' Peh za Ajaks
Već posle 11 minuta igre trener gostiju primoran je na izmenu. Mazraui se povredio i ostao u nemogućnosti da nastavi meč, a umesto njega na terenu je Sinkgraven.
Fantastičan šou na Alijancu
5' Golman Ajaksa umalo napravio veliku glupost
Onana je umalo bio tragičar već posle pet minuta. Dugo je držao loptu, a onda napucao Emrea Džana. Na njegovu sreću lopta je otišla u gol aut iz neposredne blizine gola.

Photo by Stuart Franklin/Getty Images
Utakmica je počela!
Može li Tadić ponovo da očara Evropu?
Ajaksu je u osmini finala "gorelo pod nogama". Izgubili su kod kuće od Reala, a onda je Dušan Tadić u Madridu postigao golčinu, uz dve asistencije.

Može li opet da pogura Holanđane?
Dobrodošli!
Dobrodošli u naš lajv blog gde ćemo pratiti meč četvrtfinala Lige šampiona između Juventusa i Ajaksa u Torinu.

Možda vas zanima

Podeli: