NLB: Radnički u Dalmaciji

Kragujevački Radnički nije ni bleda senka tim iz prošle sezone, a posle četiri poraza u u novoj, sledi gostovanje Zadru u nedelju.

Izvor: AK

Subota, 06.11.2010.

23:50

Default images

Svi su očekivali pobedu nad Igokeom u „Jezeru“ u pršlom kolu, ali je i debitant iz BiH bio bolji od ekipe Miroslava Nikolića.

Sada Radnički gostuje Zadru ima samo jedan trijumf više, ali koji retko gubi mečeve na svom parketu.

"Imamo dosta problema u igri, naročito u odbrani pika. Centri su spori pa ne stižu da isprate igru dva na dva kako treba, što prouzrokuje dosta nevolja kada se treba odbraniti. Nisam trener koji voli zone u defanzivi, insistiram na čoveku. Takođe, ni u napadu nije išlo kako treba. Bekovi ne probijaju dovoljno, nedostaje nam taj segment igre“, rekao je trener Radničkog Miroslav Nikolić.

Osnovni zadatak na gostovanju Zadru biće pokazati napredak u igri. Za nešto više potrebno je mnoge stvari da se poklope. Dalmatinci su protiv Crvene zvezde, proteklog vikenda, pokazali da imaju veliki kvalitet bez obzira na probleme.

"U Zadru se još niko nije naigrao, pa ćemo akcenat rada staviti na meč sa Krkom u „Jezeru”. Daleko od toga da se unapred odričemo pobede. Naporno radimo, očekujem napredak, a za šta će to biti dovoljno, ostaje da vidimo“ – rekao je trofejni stručnjak.

Vladislav Dragojlović, centar Radničkog, uveren je u da će u Dalmaciji pokazati kvalitetniju igru.

"Mnogo mi je krivo što ponovo nismo uspeli da obradujemo navijače. Ostali smo im dužni. Ali, gostovanje Zadru je sada najbitnije. Golemac je otišao, ali to je i dalje veoma kvalitetna ekipa, odlično popunjena na svim pozicijama. Kod kuće su pogotovo jaki. Ipak, nadam se najboljem“, rekao je Dragojlović.

U Zadru, između dve utakmice, najmanje se priča o pobedi protiv Crvene zvezde i sledećem suparniku Radničkom iz Kragujevca, a najviše o (ne)mogućem pojačanju na spoljnim pozicijama.

Baš kao što je najavu prethodne utakmice obilježio slučaj Golemac, ovu prate nevjerojatne priče o igračima koji su bili na korak od Zadra, a da Višnjik nisu videli. Na dan utakmice sa Zvezdom objavljena je vest kako su propali pregovori sa nesuđenim igračem Partizana Kurtisom Džerelsom. Usledili su bezuspešni pregovori sa bivšim košarkašima Cibone Treom Kelijem i Samom Udrihom. Amerikanac je bio preskup, a slovenački reprezentativac se iznenada zahvalio Zadranima na ponudi uz obrazloženje kako Zadar nije u njegovim kombinacijama.

Na kraju je trener Danije Jusup obavestio novinare kako je klupsko rukovodstvo odlučilo da zbog financijske situacije Zadar odustaje od dalje potrage za pojačanjima.

"Mi igrači se ne zamaramo sa tim stvarima. Koncentrisani smo na treninge i utakmice, u prvom redu onu koja nam dolazi protiv Radničkog“, rekao je kapiten tima Jakov Vladović koji ne očekuje laganu utakmicu u nedelju.

"Pripremamo se dobro, radimo ozbiljno. Istina je da smo nakon dve pobede ušli u dobar ritam i da ne možemo pobeći od uloge favorita, ali, čeka nas težak zadatak iako pogled na tabelu sugeriše da je uz Crvenu zvezdu reč o najslabijem timu lige. Imaju dobre i iskusne igrače koji će tražiti svoju šansu. Brzo otvaraju napade, tako da ih moramo usporiti. Obrana mora biti čvrsta kao u poslednje vrijeme, a u napadu se moramo izboriti za više lakih koševa“, rekao je Vladović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: