"Imamo Jokića, Embida, Nurkića – visoki igrači se vraćaju"

Andre Dramond, centar Klivlend Kavalirsa, smatra da visoki igrači "ne izumiru" u NBA ligi.

Izvor: PT

Petak, 23.10.2020.

16:04

Photo by Michael Reaves/Getty Images

Košarka se razvija u tom pravcu, te visoki igrači nemaju onakav uticaj kako je to bilo pre deset ili dvadeset godina, međutim pojedini centri prkose novim tendencijama.

Dramond ne spada među moderne centre, odnosno one koji, pre svega, šutiraju trojke, međutim stavio je sebe u društvu visokih momaka koji imaju veliki uticaj na igru ekipe.

"Centri se vraćaju. Pogledajte samo, imamo Jokića, Embida, mene, Nurkića, Porzingisa...", rekao je Dramond za zvaničan sajt kluba.

Dramond je ovde, sigurno nenamerno, zaboravio na košarkaše kao što su Dejvis, Sabonis, Adebajo, ali poenta mu je dobra – visoki igrači ne izumiru.

Videli smo Hjuston Roketse, koji su pokušali da igraju bez pravog centra, kako su završili i teško ćemo ponovo na delu videti sličan eksperiment.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: