Povratak Supersoniksa ili Kanzasa? Vreme je za novu NBA ekipu

Već duže vreme NBA liga se sastoji od 30 timova, ali zainteresovanih gradova uvek ima, tako da bi moglo doći do nekih promena u skorijoj budućnosti.

Izvor: LN

Subota, 19.05.2018.

13:49

Povratak Supersoniksa ili Kanzasa? Vreme je za novu NBA ekipu
Photo by Otto Greule Jr/Getty Images

Ne zna se da li bi došlo do proširenja lige, ili bi jednostavno neka od franšiza bila premeštena, ali se u NBA već neko vreme priča o eventualnim promenama.

NBA Skaut Džeret Saton je u razgovoru sa jednim od čelnika lige došao do informacije da je samo pitanje vremena kada će Kanzas, a verovatno i Sijetl ponovo, dobiti ekipu u svom gradu.

"Moram da budem iskren sa tobom, Kanzas siti će dobiti NBA ekipu u nekom trenutku. To je sve realnost koju sam čuo iz više izvora, pitanje je samo vremena. Sijetl i Kanzas su najvrednija tržišta na koja bi se liga proširila, ako do toga dođe", citirao je Saton svog izvora.

Sijetls Supersoniksi su osnovani 1967, a svoje mesto su u ligi su imali sve do 2008. kada je ekipu kupila grupa investitora i preselila je u Oklahomu, gde je i dan danas.

Kanzas je pre puno godina imao NBA ekipu, pod imenom Kanzas Siti Kings, ali je 1985. ta franšiza premeštena u Sakramento i ime nije promenila do dan danas.

"KC" ima odlične uslove za NBA, imaju spremnu arenu koja može da primi 19,000 gledalaca i puno ljudi koji su 'zaluđeni' košarkom, a glavne uspehe grada u skorijoj istoriji pravila je koledž selekcija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: