Maloun: On je Nikola Jokić, mi smo Denver i niko ne priča o njemu

Trener Denvera Majk Maloun ponovo je pričao kako Nikola Jokić ne dobija dovoljno prizanja i pažnje za sve ono što radi ove sezone.

Izvor: PT

Sreda, 04.04.2018.

12:46

Maloun: On je Nikola Jokić, mi smo Denver i niko ne priča o njemu
Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowsk

Nagetsi su prethodne noći pobedili Indijanu, a srpski košarkaš je ponovo predvodio tim sa 30 poena, sedam skokova i šest asistencija.

Šef struke ekipe iz Kolorada kaže da ovo što radi Jokić ne može mnogo igrača u ligi.

"Rekao sam ovo i prošli put – 'Jokić neće dobiti nikakvu pažnju ili priznanje ove sezone'. Ono što on radi svake noći i koliko je efikasan, to ne može mnogo igrača u ligi. Očigledno, on je Nikola Jokić, a mi smo Denver Nagetsi, tako da niko ne priča o njemu", rekao je Maloun.

Pored toga Maloun ističe da je Denver ove sezone tražio možda i previše od košarkaša koji je tek treću sezonu u ligi.

"Ali on je neverovatan igrač. Ovo mu je tek treća sezona u ligi, a tražili smo od njega da uradi toliko toga za ovaj tim, da bude lider... I on je prihvatio. Prihvatio je i svako veče igra na veoma visokom nivou", kazao je Maloun.

Vil Barton, saigrač Nikole Jokića, rekao je da je Nikola neverovatno težak za čuvanje jer radi sve na terenu.

"On radi sve na terenu. Prosto ne znate kako da igrati na njega, pošto poentira, asistira, skače – svuda je na terenu. To nama čini igru dosta lakšom", kazao je Barton.

Denver u završnici sezone pokušava da obezbedi plej-of i ukoliko u tome uspe najveće zasluge ići će Jokiću koji igra na MVP nivou na kraju sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: