"Jokić je 'Velika duša', ali Nagetsima treba dr***ija"

Odličan prvi deo prethodne i veoma dobar start ove sezone, podgrejali su nade u Denveru da bi Nagetsi mogli da se plasiraju u plej-of NBA lige.

Izvor: B92

Petak, 05.01.2018.

10:20

Foto: Tanjug/AP Photo/Jim Mone

Ekipa Majka Melouna trenutno se nalazi na šestoj poziciji Zapadne konferencije sa 20 pobeda i 17 poraza, ali jednu veliku prednost u odnosu na prošli šampionat – tim je sazreo.

Nagetsima je doigravanje iskliznulo iz ruku u poslednjim nedeljama regularnog takmičenja, među najboljih osam otišao je Portland, ali sada svi u Koloradu veruju da je vreme za korak više.

Poslednji put u plej-ofu nastupili su u sezoni 2012-2013, kada su ih zaustavili Golden Stejt Voriorsi, pa Mark Kizla, novinar "Denver posta" koji prati klub, u novom tekstu navodi razloge za optimizam.

"Nagetsi će igrati u plej-ofu. Ali pre nego što dočekaju Kevina Durenta ili starog prijatelja Karmela Entonija, trener Majk Meloun će u tim morati da ubaci još jedan element. Nagetsi moraju da pronađu ‘dr***iju", piše Kizla. On ima svog favorita.

"Nominujem Džamala Marija za taj posao. Tačno, on ima 20 godina i veoma je vaspitan. Ali u njemu čuči 'đavo' koji udara i grebe da izađe".

Novinar dodaje da svi igrači moraju da budu drčniji i bezobrazniji kako bi napravili dobar rezultat posle regularne 82 utakmice.

"Nagetsi su previše fini za svoje dobro. Nikolu Jokića s razlogom zovu 'Velika duša'. Iako je Jokić visok skoro 210 centimetara, njegov dobroćudni karakter čini da ga svi smatraju omiljenim 'mlađim bratom'. Igra Gerija Herisa je napredovala, ali je on poslednji čovek kome se treba obratiti kada je potrebno da se razmrda saigrač. Vilson Čendler svojim spuštenim kapcima donosi smirenost šahovskog majstora na terenu, dok Veteran Pol Milsap ne može da uhvati ritam sa liste povređenih igrača".

A zašto je Nagetsima potreban 'dr***ija'?

"Iako se profesionalna košarka slavi kao balet u vazduhu, razlika između pobede i poraza u plej-ofu je toliko zla, poput pogleda Majka Džordana odmah pošto je karakteristično poentirao pravo kroz srce vašeg tima. Bez obzira na svu veštinu Stefa Karija, Voriorsi ne bi imali ni priliku da postanu 'dinastija' da nema gadosti Drejmonda Grina", zaključio je Kizla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: