Divac: Noa može još da napreduje

Proslavljeni košarkaš Vlade Divac, pričao je o svom iskustvu u najjačoj košarkaškoj ligi, trenutno najboljem centru NBA lige i svojoj budućnosti.

Izvor: VA

Sreda, 11.06.2014.

20:20

Default images

Divac je dao svoje viđenje stvari, i da li je to što poslednjih godina mnogo timova igra bez strategije u stilu "trči i šutiraj" pokvarilo igru.

"Ja mislim da nije. Više je do filozofije trenera i od sistema igre. U Sakramentu je trener Rik Adelman od nas zahtevao 'Princepton Offense' što zahteva dosta dodavanja i pravog krilnog centra", rekao je Divac.

Nekada jedan od najboljih centara sa ovih prostora izneo je svoje mišljenje o trenutno najboljoj 'petici' NBA lige Žoakimu Noi i o tome na čemu bi trebalo da radi.

"Veoma sam srećan zbog njega. Emocije ga vode na terenu. Odigrao je izvanrednu sezonu i još može dosta da napreduje. Može dosta da popravi igru van reketa", rekao je Divac, koji se osvrnuo na svoj trenutni posao i na planove za budućnost.

"Radim u Olimpijskom komitetu Srbije i pažljivo pratim košarku. Moja budućnost je sigurno u NBA. Razgovarao sam sa nekoliko ekipa da budem član njihovog tima. To je nešto za šta sam veoma zainteresovan", zaključio je Divac.

Divac je imao prilike da sarađuje sa nekim od najboljih trenera lige poput Fila Džeksona i Rika Adelmana. U karijeri je nastupao za Slogu, Partizan, Crvenu Zvezdu, Šarlot Hornetse, Los Anđeles Lejkerse i Sakramento Kingse, u kojima je ostavio najveći trag.

U šesnaest NBA sezona je zabeležio 13.398 poena, 9.326 skokova i 1.631 blokadu, što je u proseku 11.8 poena, 8.2 skokova i 1.4 blokade po meču.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: