Povukao se Džejson Vilijams

Plejmejker Los Anđeles Klipersa Džejson Vilijams okončao je karijeru posle 10 godina na NBA parketima.

Izvor: B92

Nedelja, 28.09.2008.

18:57

Default images

Vilijams je 7. avgusta ove godine kao slobodni agent došao u Kliperse, četvrti klub u svojoj NBA karijeri, ali je posle posle samo osam nedelja posla klubu obaveštenje da neće više igrati košarku. Bivši igrač Kingsa i Grizlisa osvojio je 2006. šampionski prsten sa ekipom Majamija.

Džej Vil je u ligu stigao 1998. kada su ga draftovali Sakramento Kingsi. Prve tri godine igrao je kao startni plejmejker sa Divcem i Stojakovićem, pre nego što je trejdovan u Memfis, u zamenu za Majka Bibija.

U te tri sezone bio je čuven po atrakativnim, ali potpuno nepredvidim asistencijama, koje su redovno šokirale rivale, a ne baš retko i sopstvene saigrače kojima su bile upućene.

Posle ne naročito uspešne karijere u Tenesiju Vilijams se vratio na Floridu, gde je studirao, u sklopu velike akcije pravljenja šampionskog tima u Majamiju. Eksperiment je doneo titulu ekipi koju su predvodili Šakil O'Nil i Dvejn Vejd.

Tokom druge polovine karijere Vilijams je imao velike probleme sa povredama. Ovog leta potpisao je kao slobodni igrač za kliperse, ali je upravi kalifornijskog kluba preko agenta poručio da je uzeo papire za penziju.

"Obavestio nas je nekoliko dana pred početak trening kampa, rekao je da se ne oseća spremnim da igra. To je zbuilo i njegovog agenta, baš kao i nas. Ali, bolje tako nego da je došao, odradio pripreme sa nama, zauzeo nečije mesto i onda se povukao", rekao je Majk Danlivi, trener Klipersa.

Džejson Vilijams tokom karijere odigrao 679 utakmica, a u proseku je postizao 11,4 poena uz 6,3 asistencije i šut od 39,6% iz igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: