Grom u Oklahoma Sitiju!

Košarkaški klub iz Oklahoma Sitija zvaće se Thunder (Grom), saopšteno je u sredu uveče u tom gradu.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.09.2008.

03:06

Default images

To ime odabrano je posle nekoliko nedelja razmatranja od šest predloženih opcija. Boje kluba biće svetloplava, žuta i crveno-narandžasta, saopštili su čelnici nove NBA ekipe. Oklahoma Siti je dobio klub pošto je tu prebačena ekipa ranije poznata pod imenom Sijetl Supersoniks.

U sklopu dogovora o preuzimanju tog kluba, gradu Sijetlu ostalo je pravo na imena Supersoniks i Soniks, pravo na zeleno-žutu boju, kao i kompletna istorija kluba, dok je OKC dobio samo pravo na ligaša, ali uz novo ime i boje.

Predstavljanje novog imena, koje je bilo loše čuvana tajna (tokom leta je na najmanje četiri mesta procurila informacija), obavili su prvotimci Dezmond Mejson i Dejmijen Vilkins, otkrivajući logo uz zvuke pesme AC/DC "Thunderstroke".

Osnovna boja novog tima, svetloplava, asocira na zastavu države Oklahoma i predstavlja želju da to bude tim cele države, a ne samo grada. Žuta predstavlja sunce, a crveno-narandžasta njegov zalazak. S obzirom na boje dve lokalne koledž ekipe (Univerzitet Oklahoma je crven, a Oklahoma Stejt narandžast), odlučeno je da ta nijansa ne bude "ni previše crvena, ni previše narandžasta".

Maskota i dresovi biće predstavljeni za nekoliko nedelja, ali već od danas počinje prodaja svih ostalih proizvoda povezanih sa novim klubom.

Oklahoma Siti je pretprošle sezone bio domaćin Nju Orlins Hornetsima, dok je nihov grad otklanjao posledice uragana Katrina.

To iskustvo nagnalo je lokalnog biznismena Kleja Beneta da otkupi Sonikse, a pošto grad Sijetl nije prihvatio izgadnju nove hale, sklopio je dogovor da klub prebaci u svoj rodni grad.

Benet je Sijetlu platio 45 miliona dolara, a na to će dodati još 30 miliona, ako grad ipak odobri izgradnju dvorane, a NBA ne odobri stvaranje nove franšize.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: