Jasikevičijus u Pejsersima

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 25.07.2005.

15:04

Default images

Litvanski košarkaš Šarunas Jasikevičijus, dosadašnji igrač Makabija iz Tel Aviva potpisao je trogodišnji ugovor sa Indijana Pejsersima, prenosi američka mreža ESPN.

Njegov agent Dag Nojštad izjavio je da je ugovor Jasikevičijusa vredan 12 miliona dolara.

Jasikevičijus je imao ponude i Jute i Klivlenda, ali je odlučio da ipak ode u Indijanu za manje novca, ali i za veću minutažu.

Litvanski košarkaš je sa Makabijem u prethodne dve sezone osvojio dve uzastopne titule prvaka Evrope, a proglašen je i za najboljeg igrača finalnog turnira.

Prethodno je tri sezone igrao za Barselonu (2000-2003).

Jasikevičijus je rodjen u Kaunasu, a već je igrao košarku u Americi, u srednjoj školi u Pensilvaniji i Univerzitetu Merilend izmedju 1994. i 1998. godine.

Naredne sezone vratio se u Litvaniju i igrao za Lijetuvos Ritas iz Viljnusa.

Osim sjajnog šuta, američki menadžeri su ga zapazili i zbog odličnog pregleda igre i osećaja da preuzme odgovornost u prelomnim trenucima.

Jasikevičijus priznaje da se zasitio košarke u Evropi. "Uhvatio sam sebe kako mi je teško da treniram, što mi se dešava prvi put. Nisam mogao da pronadjem motivaciju. Voklim da se takmičim, a to sam tek osetio na finalnom turniru Evrolige", izjavio je ranije Jasikevičijus za ESPN.

Jasikevičijus je i prošle sezone "flertovao" sa NBA timovima, ali su mnogi bili sumnjičavi prema njemu, iako mu čak ni cena nije bila previsoka.

Mnogi su u Americi za njega govorili da je spor, da nema atletsku gradju, da ne igra odbranu, da bi strast prema igri mogla da ga otrgne kontroli, ali su uspesi sa Makabijem naterali NBA agente da drugačije gledaju litvanskog košarkaša.

Čuveni Leri Bird, koji je sada predsednik Indijane, prošle sezone često je uživo gledao Jasikevičijusa i postao je uveren da on ima karakter koji se traži u NBA ligi.

Indijana se tako sprema za novu sezonu u kojoj želi titulu. Vraća se Ron Artest koji je izdržao jednogodišnju suspenziju zbog tuče, Džermejn O'Nil, Džamal Tinzli i Džonatan Binder konačno su se oporavili od povreda, a u tim dolazi i prvi pik sa drafta Deni Grendžer.

Startna petorka, pojačana jakom i važnom "šesticom" kakav će biti Jasikevičijus, može da juriša na titulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: