Gist za B92: Ne želim da uvredim Partizan, ali Zvezda igra Evroligu VIDEO

Džejms Gist, novi košarkaš Crvene zvezde, pričao je za B92 o sezoni ispred nas, ambicijama u Evroligi, ali i periodu kada je igrao u Partizanu.

Izvor: PT

Nedelja, 22.09.2019.

15:30

Gist za B92: Ne želim da uvredim Partizan, ali Zvezda igra Evroligu VIDEO
Foto: KK Crvena zvezda mts

Iskusni Amerikanac igrao je u Partizanu sezone 2010/2011 i kako sam ističe, to mu je bila jedna od najboljih godina u karijeri.

"To je bila jedna od mojih najboljih godina u životu. Došao sam iz San Antonija, bio sam ljut što nisam u NBA. Želeo sam da dokažem da mogu da igram na visokom nivou, da mogu da budem razlog zbog čega je klub uspešan. Nisam znao mnogo o Beogradu, učio sam svakim danom i otkrio sam da je Beograd jedan od najboljih gradova na svetu. Volim što sam se vratio, ne mogu da dočekam da sezona počne", rekao je Gist za B92 i nastavio:

"Odluku sam doneo na osnovu ličnih razloga. Nisam razmišljao – 'igrao sam u Partizanu, ne mogu sada u Zvezdi'. Ne. Na kraju dana, mi smo profesionalci. Moram da se brinem o mojoj porodici. Par drugih ekipa je bilo u opticaju, ali ova je bila najbolja za mene. Ne želim da uvredim Partizan, ali želim da igram u Evroligi, a Zvezda je tamo".

Zvezda je odigrala sjajno u pripremnom periodu, pobedila je na svim mečevima, a Gist smatra da će ove godine mnoge iznenaditi.

"Predsezona je bila veoma dobra za nas. Odigrali smo nekoliko utakmica i mislim da smo igrali dobro. Imamo još dosta posla ispred nas. Trenutno smo na pravom putu, tim je građen tako da ima dosta iskusnih i mladih igrača. Mislim da ćemo iznenaditi mnoge, iznenaditi čak i sami sebe". Gist je nekoliko stvari izdvojio kao ključne za dolazak u Crvenu zvezdu.

"Pod jedan – Evroliga. Želim da igram u elitnom košarkaškom takmičenju. Pod dva, došao sam u ekipu koja ima za cilj da osvaja titule. Drugačije je kada odete u tim u kojem ne očekuju ništa. Crvena zvezda to nije, ona želi da osvaja titule bez obzira u kojoj ligi igra. To je bila velika motivacija", rekao je Gist i nastavio:

"Pored toga i navijači su imali veliki uticaj. Igrati pred 22.000 navijača... Igrao sam ovde, u protivničkom timu i znam taj osećaj. A sada igram za ovaj tim i to je bio jedan od razloga zašto sam došao".
Nekadašnji košarkaša mnogih evropskih klubova kaže da se raduje utakmicama u Evroligi.

"Idemo utakmicu po utakmicu. Evroliga će biti teška, ali u istu ruku i zabavna. Svi igraju na visokom niovu. Kao igrač trenirate ceo život naporno da biste bili učesnici tih velikih utakmica. A, sada je svaka velika zbog jačine Evrolige. Radujem se tim mečevima"
.

Gist kaže da će druge ekipe morati da obrate pažnju i na njih, a ne samo na one timove iz vrha.

"Imamo šansu da iznenadimo mnoge ekipe, bićemo opasni. Mnogi to ne očekuju od Zvezde, jer, ne želim da uvredim nikoga, druge ekipe se fokusiraju na one iz vrha – CSKA, Fenerbahče, Barselonu, Real Madrid... Ali, moraće da brinu i o nama".

Gist je u karijeri igrao mnoge velike derbije, a ove ga očekuje duel protiv Partizana.

"Sigurno će biti neprijateljska atmosfera, baš kao što je u svakom derbiju. Za meni derbi nije ništa novo. Bio sam deo Partizana kada sam igrao protiv Crvene zvezde, deo Panatinaikosa protiv Olimpijakosa, Fenerbahčea protiv Galatasaraja. Volim takve atmosfere"
, rekao je Džejms Gist.

Crvena zvezda sezonu kreće u četvrtak 26. septembra, kada će im protivnik u četvrtfinalu ABA Superkupa biti ekipa Primorske. Crveno-beli brane titulu osvojenu prošle godine u Laktašima. Petar Tadić (Šraf)

Veljko Dragosavljević

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: