Krajinović za B92: Jokić mi je preoteo titulu kralja Sombora VIDEO

Filip Krajinović, srpski teniser, je za B92 priznao da je mogao da postigne i bolji rezultat na Rolan Garosu, iako se plasirao u treće kolo.

Izvor: Zoran Kecman

Sreda, 12.06.2019.

19:49

Krajinović za B92: Jokić mi je preoteo titulu kralja Sombora VIDEO
thepedja@gmail.com/STARSPORT

Filip ipak nije nezadovoljan, na pragu je povratka u Top 50 na svetskoj listi i za njega će drugi deo sezone koji startuje Vimbldonom 1. jula biti od velikog značaja.

Ono što je najvažnije, ponovo je zdrav i spreman, ima velike ambicije, tako da od tenisera iz Sombora možemo i dalje očekivati dobre rezultate.

Na druženju u "Teniskoj akademiji Tipsarević", sa Filipom smo razgovaralio tek završenom turniru i naredim planovima. Taj meč sa Cicipasom verovatno će Filipu dugo biti u mislima, pre svega zbog propuštenih prilika.

Jako mi je žao tog meča. Mislim da je bio dobar i kvalitetan, žao mi je što nisam iskoristio taj prvi set gde sam imao brejk i brejk šansu. Bio je to meč u koji je on ušao nervozan, mislim da sam to morao da iskoristim. To me je koštalo drugog seta, jer se on opustio i počeo da igra stvarno jako dobar tenis i tu nisam mogao ništa. Treći set je trebalo mnogo ranije da završim, da odem u svlačionicu i da rezultat bude 2:1 za njega. Međutim, sved se iskomplikovalo, pao je mrak, njemu je to odgovaralo i eto, sutradan smo opet izašli. Imao sam taj četvrti set u rukama, nisam iskoristio šanse, ali mislim da je to iskustvo za budućnost. pre svega ako želim da pobeđujem najbolje na svetu, to moram da koristim. Želeo sam da vidim kako će izgledati taj peti set, pa da bolji pobedi, ali ništa od toga", kaže Krajinović za B92 i TV Prva.

Posebno će biti analiziran onaj momenat kada je na 5:3 sudija tražio da se meč prekine, a Filip je želeo da servira. Pitanje je da li bi sada voleo da se meč tada ipak prekinuo.

Da, voleo bih. Bio sam u naletu, imao sam 5:2, 5:3, nekoliko set lopti, rekao sam sebi, ‘hajde, iskoristi to’. Lakše je ići u stan sa 2:1 u setovima. To se nije desilo i bio sam dosta nervozan, nisam mogao ni da spavam. Jako je teško spavati posle takvog meča, jer sutradan morate da nastavite pri rezultatu 5:5 u trećem setu a gubite 2:0 u setovima. On je imao skoro mat poziciju da završi meč, ali borio sam se i uspeo meč da vratim u neki egal. Opat, žao mi je što sve nije ušlo u peti set“, dodaje Filip.

Srbija je imala čak četvoricu igrača u trećem kolu što je zaista odličan rezultat. Krajinović kaže da ništa nije slučajno i da je sve to plod velikog truda i napora koje svi ulažu.

Veoma sam ponosan što sam deo te ekipe i što sam Srbin, fantastično je čuti toliko srpskih imena na jednom grend slemu. Tako smo mala država, a ima tako mnogo kvalitetnih igrača. Vučemo jedan drugog, što je jako dobro i pozitivno. Pre svega samo jako dobri prijatelji, Duci, Đere, Janko i Viktor, svi smo bliski, podržavamo jedan drugog, naravno tu je i Miomir Kecmanović, on je malo mlađi od nas ali stvarno je fantsatičan igrač. Moglo bi da se desi da uskoro imamo i četvoricu među prvih 50, ako ja uspem da uđem u taj krug, što bi bilo fenomenalno. Mislim da svi mogu da budu ponosni, a mi ćemo da se potrudimo da nas bude što više i da pravimo još veće rezultate".
thepedja@gmail.com/STARSPORT
Konačno, možemo reći da je Sombor veliki sportski grad iz kojeg dolaze dva imena.Osim Krajinovića, tu je pre svega košarkaš Denvera, Nikola Jokić koji je ove godine ostvario sjajne rezultate sa Nagetsima.

Nikola i ja se odlično poznajemo, on je malo mlađi nod mene, Sombor je mala sredina i svaka mu čast na svemu. Jako sam ponosan na njega i kada negde čujem da imamo jednog Jokića iz Sombora, ili kad vidim neki naslov gde se pominje da je Somborac, stvarno mi je lepo. Želim mu sve najbolje. Nisam ga sreo ove godine, trenutno je u Somboru, tako su mi rekli drugari, ali lep je čuti za njega. Šta da kažem, Nikola mi je uzeo titulu kralja Sombora!", nasmejao je Krajinović.

Krajinović je proteklih godina doživeo igračku transformaciju. Imao je mnogo problema sa povredama, ali i pored toga napredovao je u svakom pogledu.

Odrastao sam, pre svega. Imao sam neke teške povrede koje su me sputavale da ispoljim sav svoj potencijal. Žao mi je što sam izgubio nekoliko godina ležeći u krevetu zbog povreda, nisam mogao da igram tenis. To me je dosta koštalo, ali iskreno, sada sam jači, imam jako dobar tim iza sebe što je jako bitno i verujem u sebe. Pre sam verovao da mogu da igram dobar tenis, ali to nije bilo dovoljno. Sad verujem da mogu da pobedim i najbolje igrače na svetu. Niko me nije lako dobio,svi su imali neki problem sa mnom što mi govori da sam na dobrom putu. Postavio sam sebi velike ciljeve. Idem ka tome i stvarno verujem da će se to nekako isplatiti i da ću napraviti ono što želim."

Uskoro kreće Vimbldon, ali Filip ima mnovo veće ambicije na turnirima koji slede iza njega, na šljaci.

Na travi neću igrati ništa sem Vimbldona, takav smo plan napravili. Posle toga očekujem dosta od sebe, igraću još turnira na šljaci, Umag, Hamburg, Kicbil. Cilj sam skoro već ostvario, da se vratim u prvih 50. Početkom godine pao sam ispod stotog mesta. Drugi cilj mi je da se vratim među prvih 30 gde sam već bio prošle godine i zbog te povrede pete nisam uspeo da uđem u prvih 20. Bio sam jako blizu, šest meseci prošle godine nisam ništa branio, nisam mogao da igram. Sad je realan taj cilj za Top 30, a nekad u budućnosti ko zna, možda uđem i među 20."

U Parizu je rekao da po završetku karijere ne namerava da se bavi trenerskim pozivom. Ostaje pri tome iz nekoliko razloga.

“Imam veliki problem sa putovanjima. Stvarno mi to predstavlja ozbiljan problem i ne volim da odlazim iz Srbije, a ovo je takav sport da morate, tako da samo iz tih razloga ne vidim sebe kao trenera. Više bih voleo da tim igračima pomognem ovde, da im dam neki savet i to je to. S druge strane, želim da uložim sav novac koji zarađujem u neke pametne stvari", zaključio je Krajinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: