Lajović za B92: Srpski tenis je ponovo u naletu VIDEO

Dušan Lajović je posle dobrog rezultata na Rolan Garosu i plasmana u treće kolo na pragu ulaska u Top 30 na ATP listi. O tome je govorio za B92.

Izvor: Zoran Kecman

Četvrtak, 13.06.2019.

09:00

Lajović za B92: Srpski tenis je ponovo u naletu VIDEO
thepedja@gmail.com/STARSPORT

Teniser iz Stare Pazove je ponovo igrao protiv Aleksandera Zvereva iz Nemačke, imao je velike prilike da dođe do pobede i plasira se u osminu finala, ali nije uspeo.

Sada sledi takmičenje na turnirima na travi, za Lajovića i serija od nekoliko turnira na šljaci po završetku Vimbldona. Kaže da je srećan što se o Srbiji ponovo priča u superlativu.

"Ponovo smo u naletu, posle onog talasa koji su činili Ziki, Janko, Novak i Viktor, sada iamo talas novih mlađih igrača. Nadam se da će trend da se nastavi ida će sve da se zakotrlja, da će biti normalna stvar da imamo kvalitetne tenisere iz Srbije i kada se svi mi penzionišemo", rekao je Lajović u razgovoru sa novinarima B92 i TV Prva.

Dve sezone za Dušana je najveća prepreka u Parizu bio Zverev.

"Bio je ključan taj prvi set. Da sam ga dobio, meč bi imao sasvim drug tok. Na kraju, kad se igra pet setova, teško je. On je odigrao bolje, ako si peti igrač sveta, iskoristićeš priliku. Neće se opet poremetiti, kao što je bio slučaj u trećem i četvrtom setu gde je on skroz izgubio fokus. U petom se stabilizovao, počeo je da igra onako kako ume, ja to nisam uspeo da ispratim i naravno da je pobedio. Dve godine zaredom gubim od njega, to je šteta, mogao sam da pobedim kvalitetnog igrača i da idem dalje. Opet, to je tenis, ne treba na to gledati kao na nešto negativno", smiren je Lajović.

Kaže da očekuje da do kraja sezone osvoji još priličan broj poena što bi mu donelo novi skok na listi.

"Pozitivna su mi očekivanja, igram nekoliko turnira na travi. To nije moja omiljena podloga, ali imao sam nekoliko dobrih mečeva u prošlosti tako da i tu mogu da napravim dobar rezultat. Posle toga igram na tri turnira na šljaci gde ću biti nosilac, tako da ide dobar period sezone za mene gde mogu da osvojim dosta poena. Zatim idem na beton u Americi. Nadam se da ću još više napredovati na rang listi, nemam mnogo poena da branim, dobro se osećam, dobro igram, tako da sve zavisi od mene".

Novak Đoković je svojevremeno rekao kako je zbog rezultata Federera i Nadala i sam postao bolji igrač. Lajovića takođe inspiriše to što njegove kolege i prijatelji, Krajinović, Đoković, Đere postižu dobre rezultate.

"To je dobra stvar... Igramo iste turnire, vrlo smo bliski i naravno da želiš svom prijatelju da i on odigra dobro, da i ti dobro igraš. Mnogo je bolje da smo svi ovako u vrhu, nego da smo raštrkani i da se ne viđamo jer smo na različitim turnirima. To je taj pozitivan podstrek. Sigurno da je Novak svoj nivo igre podigao zbog Nadala i Federera, da njih nema možda bi on bio na nižem nivou. Možda bi taj nivo i bio dovoljan da bude i dalje najbolji. Jednostavno, jedni druge i dalje guraju, tako će biti i dalje", uveren je Lajović.
U Parizu su naši teniseri jedni drugima pomagali, pravili strategiju, to zajedništvo će biti jako važno i na Vimbldonu.

Biće nam teško jer trava je podloga na kojoj je tenis sasvim drugačiji nego na dve tri ostale podloge. Ono što je bitno je protivnik protiv kog igraš i od toga zavisi i taktika. Nema tu sad mnogo velikih promena tipa, sad idem na travu, pa ću da igram servis-volej. Ipak ne možeš da igraš nešto što nije tvoje samo zato što je podloga drugačija, treba da igraš ono što najbolje znaš i da tako pokušaš da ugroziš protvnika. Uvek je to dogovaranje prisutno, kako je Laslo igrao prošle nedelje ili Filip. Svi mi znamo kako ko igra, ali ne igraju igrači isto prošle nedelje i pre godinu dana kad si ti igrao sa njim. Tu su te male razlike, ali sve je manje više jasno".

U Parizu, Lajović je otkrio novinarima da ima problema sa povredom lakta. Pitanje je šta je najbolje za budućnost.

Ta povreda je hronična i ono što mi predstavlja problem su lekovi koji su nisu dobri za organizam. To je razlog zbog čega pokušavam da nađem rešenje za lakat, boli me dok serviram, koristim tablete. Ne menja se mnogo situacija, tako da i dalje koristim lekove i nadam se da ću uspeti da nađem rešenje u narednom periodu, jer nije zdravo igrati tako duže vreme".

Sve više se priča i o novom formatu Dejvis kupa koji će se premijerno prikazati na turniru u Madridu krajem novembra. Srbija je 2010. osvojila pehar, bilo bi jako lepo da se takav uspeh ponovi, a Lajovića smo pitali kakav scenario bi bio na kraju u slučaju da se tako nešto dogodi. Pre devet godina naši igrači su se šišali po završetku meča i to na sred terena!

Nismo razmišljali tako daleko, sigurno bismo nešto smislili, jer tradicija mora da se nastavi! Ako dođe do tog trenutka, spreman sam za bilo kakve sugestije. Iskreno, bilo bi stvarno lepo da napravimo ove godine dobar rezultat, naročito što smo svi u dobroj formi i što imamo dobru ekipu. Jak smo tim i zavisi ko će biti na kraju u ekipi, ali u svakom slučaju imamo dobre šanse da napravimo dobar rezultat",uveren je Dušan.

Dubl Tipsarević/Lajović se odlično pokazao u Parizu pa bi mogao biti dobitna kombinacija.

Vrlo je teško napraviti plan za tad jer se menja mnogo toga iz nedelje u nedelju, ali u Parizu smo odigrali stvarno dobar turnir. Dobro smo se osećali na terenu, imali smo eto i šansu protiv kasnijih osvajača titule, momaka koji su stvarno igrali dubl na nivou za koji verovatno ni sami nisu mislili da mogu. Nisu pre toga igrali, ali svaka im čast. Imali smo šansu u četvrtfinalu Grend slema, a ako Janko i ja budemo igrali mislim da možemo da dorpinesemo. Što se tiče Vimbldona,razgovarao sam nešto sa Filipom i Nikolom Ćaćićem, koji igra dubl i koji je naš veliki prijatelj. Ako on uspe da uđe u žreb, igrao bih sa njim. Ono što je tamo bitno je da se na Vimbldonu igra u tri dobijena seta i dubl tako da je drugačija priča i mnogo više umara, pa je pitanje da li ćemo uopšte igrati".

Lajović ima mnogo interesovanja van tenisa, ali kaže da još nije načisto sa tim čime će se baviti kad okači reket o klin.

Volim mnogo da čitam da gledam serije, zanima me ceo taj koncept pravljenja serije, režija, gluma iako nisam glumac i nemam sa njom dodirnih tačaka. Ceo taj svet je vrlo zanimljiv, zanimaju me informacione tehnologije, takođe, sa Nikolom Ćaćićem sam otvorio kafeteriju „Laboratorija“ na Novom Beogradu. Ima mnogo stvari koje bih, verujem, mogao da radim, a da li bih bio uspešan, sad to ne znam. Voleo bih da radim nešto što će me ispunjavati. To je najbitnije od svega, a šta je to, da li je to da sečem drva ili da se bavim kvantnom fizikom je nebitno, želim da uživam", zaključio je Lajović.

Na kraju, pitali smo i da li Laslo i Filip plaćaju račun za kafu kod njega u kafiću.

Pa imaju popust“, poručio je uz osmeh 31. teniser sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: