Veliki preokret Grka za finale!

Izvor: B92

Subota, 24.09.2005.

20:00

Default images

Košarkaška reprezentacija Grčke prvi je finalista 34. Evropskog prvenstva. Grci su u polufinalu savladali Francusku rezultatom 67:66 (16:14, 13:16, 15:15, 23:21)i za zlato će se boriti sa boljim iz duela Španije i Nemačke.

Grčki tim je u poslednjem minutu nadoknadio sedam poena zaostatka, a pobedu je obezbedio Dijamantidis trojkom tri sekunde pre kraja, koja je izazvala eksploziju oduševljenja u Areni.

U selekciji Grčke  bolji od ostalih bio je Dikudis sa 14 poena i 11 skokova. Papadopulos je postigao poen više, Zisis se zaustavio na 11, a Papalukas na 10 pogodaka. Dijamantidis je postigao sedam poena, ali je bio precizan u ključnom trenutku.

U poraženom timu najbolji je bio plejmejker San Antonio Sparsa Toni Parker sa 20 poena, a Boris Diao ubacio je šest poena manje.

Petnaestak hiljada gledalaca u Beogradskoj areni, među kojima je bio veliki broj bučnih Grka, gledalo je još jednu utakmicu orijentisanu na čvrstu odbranu. Grčka je vodila tokom celog prvog poluvremena, ali su Francuzi na samom kraju došli u vođstvo i u svlačionicu poneli poen prednosti.

U nastavku igralo se i dalje na mali broj poena, a timovi su se menjali u vođstvu. Odlučujući trenutak na meču mogla je da bude trojka Tonija Parkera minut i 20 sekundi pre kraja, kada je doneo svom timu prednost 58:51.

Usledila je penal završnica, u kojoj su Francuzi veoma loše izvodili slobodna bacanja, a pogrešna selekcija faulova vratila je Grcima šansu za finale.

Slaba košarka koju gledamo u Beogradskoj areni kulminirala je pola minuta pre kraja (na četiri poena razlike za Francuze), kada je najpre Papalukas napravio neverovatnu grešku u koracima, da bi Francuzi izveli loptu direktno u – aut.

U pravoj drami podbacile su dve glavne francuske zvezde – Toni Parker i Antuan Rigodo promašili su po dva slobodna bacanja u poslednjem minutu, a preko beka Sparsa Dijmantidis je postigao ključnu trojku pred sâm istek vremena.

Statistika sa meča

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: