Život

Četvrtak, 16.04.2015.

18:40

Svi talenti mladog Kim Džong-una

Kim Džong-un bio je čudo od deteta. Mladi lider Severne Koreje je prema školskim udžbenicima u toj zemlji znao da vozi automobil već u trećoj godini.

Izvor: Newser

Default images
Beta / AP Photo/Wong Maye-E

Nastavnici u Severnoj Koreji dobili su novi priručnik o tome šta treba da govore đacima o Kim Džong-unu, a njegov sadržaj je u najmanju ruku neverovatan.

Ovaj genije umeo je da vozi već u trećoj godini života, a pobedio je u trci jahti u devetoj.

Južnokorejska YTN televizija izveštava da je priručnik namenjen predavačima novog predmeta “Revolucionarne aktivnosti Kim Džong-una” koji je uključen u školski kurikulum za ovu godinu.

Severnokorejska deca uče da je Kim vešt umetnik i kompozitor, ali i filmski producent.

“Svestrani” lider očigledno nastavlja stopama svog oca Kim Džong-ila tokom čijeg života se u školama učilo da je napisao 1.500 knjiga tokom trogodišnjih studija na Kim Il-sung univerzitetu i da je za dve godine napisao šest opera, od kojih su “sve bolje od bilo kojih drugih u istoriji muzike”.

Kim je, navodno, bio i odličan sportista koji je prvi put podigao palicu za golf 1994. na jedinom terenu u Severnoj Koreji i zaredom pogodio 11 rupa.

Zadovoljan učinkom, odmah se penzionisao u ovom sportu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: