Sreda, 28.06.2017.

21:25

Najslađi snimak dana: Štenci hrabre stidljive geparde

Iako geparde zamišljamo kao veličanstvene i opasne zveri, prava istina je da je reč o vrlo stidljivim stvorenjima.

Izvor: distractify.com

Default images

Video-snimak koji je nedavno objavljen na internetu, pokazao je da ove životinje sasvim nežno mjauču i predu. Za kratko vreme postao je vrlo popularan, verovatno jer veliki broj ljudi do tada nije ni znao kako se gepardi oglašavaju: To, međutim, nije jedina zanimljivost. Gepardi su toliko stidljive životinje, da je Zoološki vrt u San Dijegu morao da obezbedi svojim mladuncima terapijske pse kako bi se malo opustili.

“Oni su po prirodi vrlo stidljivi. To im je urođeno i ne postoji način da isterate to iz njih. Dominantni psi su se zato u ovom slučaju pokazali kao vrlo korisni, jer pružaju mladuncima podršku i podstiču ih na istraživnje okoline”, kaže supervizor Dženet Roze-Hinostroza.

“Mladunci geparda zapravo posmatraju pse i usvajaju od njih njihov model ponašanja, što znači da vremenom postaju smireni i veseli, baš kao psi”, zaključila je Roze-Hinostroza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: