Nutricionista: Danska dijeta je najrizičnija, jo-jo efekat zagarantovan VIDEO

Kako da smršate 10 kilograma za 13 dana? Još jedna hit-dijeta koja obećava neverovatne rezultate za kratko vreme. Danska dijeta, autofagija, i mnoge druge, nude instant rešenja.

Zdravlje

Izvor: B92

Sreda, 14.10.2020.

11:24

Nutricionista: Danska dijeta je najrizičnija, jo-jo efekat zagarantovan VIDEO
Foto: Printskrin/Prva TV

Mnogi ne žele da se muče i da za dva meseca izgube 10 kilograma nego žele da to što pre reše. Ovaj način ishrane je najrizičniji, jer je u pitanju vrlo rigorozna dijeta, smatra nutricionista Đorđe Pejić.

"Danska dijeta može da bude izuzetno opasna kod devojčica, ima dosta šećera, proteina, a plan ishrane sa tako malo kalorija može i te kako da napravi problem i za insulinsku rezistenciju i za dijabetes, a pošto je nizak kalorijski unos kada se vratite na stari način ishrane, vrlo brzo vraćate stare kilograme tako da je ovde jo-jo efejat zagarantovan."

Često je povezuju sa bolničkom dijetom, jer sa samo 600 kalorija dnevno i treba da se sprovodi u bolničkim uslovima.

"Ovaj plan ishrane ne podseća ni na detoks program, jako je loše iskombinovan i isplaniran, a posebno ne preporučujem da se sprovodi samoinicijativno jer mnogi ne znaju da li usput pored problema sa težinom imaju neki ozbiljan metabolički problem. Sve te dijete stvaraju veću kisleost u telu što smanjuje mineralnu komponentu i dobre bakterije u crevnoj flori, a odatle iz crevne flore nam ide imunitet", objašnjava nutricionista za TV Prva.

Pejić nije pristalica brzih dijeta, ni gladovanja.

"U 10 sati možete da lepo rasporedite tri obroka, a da pri tom imate zdrav i dobar rezultat. Nerealno je izgubiti toliko kilograma za tako kratko vreme jer takvim ishranama gubite na težini, ali gubite i mišićnu masu i vodu i telo izgleda umorno i ispijeno. Zadovoljan sam i kada moji pacijenti izgube 3 kilograma čistih masti za mesec dana. To je nešto što je korektno i daje nam trajni rezultat.".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: