Kozmetički proizvodi koje bi trebalo držati u frižideru

Čak i da imate savršenu sposobnost organizacije, verujemo da ovo do sada niste znali - neki kozmetički proizvodi imaće duži rok trajanja i znatno bolje dejstvo ako ih budete čuvali na nižim temperaturama.

Izvor: B92

Sreda, 19.11.2014.

12:44

Default images

Prirodni proizvodi

Većina kozmetičkih proizvoda danas sadrži konzervanse kako bi se sprečilo razmnožavanje bakterija na sobnoj temperaturi. Ali, ako koristite prirodne proizvode, najbolje bi bilo da ih držite u frižideru.

Parfemi

Držanje parfema što dalje od izvora toplote produžiće rok trajanja aktivnih komponenti u formuli. Skladištenje u fružideru sprečiće oksidaciju koja obično nastaje izlaganjem proizvoda suncu ili visokim temperaturama.

Kreme za područje oko očiju

Niska temperatura idealna je za područje oko očiju jer sužava krvne sudove, što će uzrokovati smanjenje otoka i protoka tečnosti u mekom tkivu.

Maske za lice

Maske za lice u vidu gela odlične su za hidrataciju i smirivanje kože, i najbolje je držati ih u frižideru, pogotovo ako je vaša koža sklona crvenilu.

Proizvodi sa određenim aktivnim komponentama

Čistoća i efikasnost aktivne komponente u proizvodu najbolje će se održati ako ga nakon otvaranja budete držali na niskim temperaturama. Ovo se naročito odnosi na proizvode koji sadrže retinol, vitamin C, peptide i hidrokinon.

Proizvodi sa metalnim aplikatorima

Neki proizvodi, poput roll-on gelova za ublažavanje kesica ispod očiju, sadrže metalne aplikatore koji, ukoliko su hladni, povećavaju efikasnost proizvoda.

Ajlajneri

Za precizniji potez, stavite ajlajner olovku u frižider 10 minuta pre nego što je zarežete i nanesete na oči. Ako ste u žurbi i potrebno vam je da se brže ohladi, poslužiće i zamrzivač.

Karmini i labela

Ima li žene kojoj se karmin ili labelo nisu istopili u džepu ili kolima? Držite ih na niskim temperaturama kako bi zadržali oblik, a ukoliko su već smekšali, vrlo brzo će vam opet biti na raspolaganju.

Foto: Maria Morri/Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: