Mesi protutnjao La Korunjom

Najbolji fudbaler Barselone Lionel Mesi doneo je het-trikom pobedu svojoj ekipi na gostovanju Deportivu La Korunji.

Izvor: ÐN

Nedelja, 18.01.2015.

20:49

Default images
Beta/AP Photo/Lalo R. Villar

Mesi je postigao tri gola u pobedi nad Deportivom od 4:0, u utakmice 19. kola španske Primere.

Barselona je ostvarila 14. trijumf u sezoni i nastavila poteru za prvoplasiranim Realom, koji je ranije tokom dana nadigrao Hetafe sa 3:0.

Katalonci sada imaju 44 boda, jedan manje od ’Kraljevskog kluba’ i utakmicu više. Deportivo je i dalje ima 17 bodova, samo jedan više od timova iz opasne zone.

Barsa je na ’Rijazoru’ odlično otvorila susret, pošto je Mesi već u 10. minutu načeo Fabrisija. Argentinac se ubacio iz drugog plana, sačekao fenomenalan centaršut Rakitića i sa nekih 13 metara glavom zatresao mrežu domaćih.
Beta/AP Photo/Lalo R. Villar
Utakmica je krenula onim tokom kojim su gosti želeli, Deportivo je pokušavao uglavnom iz kontri, ali je Mesi pitanje pobednika rešio dvadesetak minuta posle prvog gola.

Nakon još jedne dobre prenosne dijagonale, neverovatno se snašao u petercu prebacivši jednog defanzivca i golmana za 2:0.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, a Barsa je sa šansama nastavila preko Luisa Suaresa. Urugvajac je uporno pokušavao, ali je očigledno da i dalje nema samopouzdanja. Odličan na sredini terena bio je hrvatski internacionalac Ivan Rakitić, koji je drugu asistenciju zabeležio u 62. minutu. Odigrao je iz kornera kratku kombinaciju sa Leom, a ovaj ušao u kazneni, namestio loptu na levu i karakterističnim udarcem pogodio malu mrežicu.

Tempo u La Korunji tada je opao, Kuenka je nekoliko puta pokušao da iznudi penal, da bi konačan rezultat bio postavljen u finišu. Na desnom boku se otvorio prostor za Alveša koji je oštro ubacio na peterac, a posle karambola lopta se od Sidneja odbila u praznu mrežu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

108 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: