BSV: Biciklom kraj reka Vojvodine

Karavan promotivne biciklističke ture " Kraj reka Vojvodine" krenuće iz Novog Sada 8. avgusta sa platoa ispred železničke stanice u 10 časova.

Izvor: LB

Subota, 07.08.2010.

19:15

Default images

Tura se organizuje biciklističkim koridorima Euro velo „6 – Dunav“ i „11 – Tisa“, a učesnici nisu aktivni biciklisti već obični građani koji samo vole da koriste bicikl.

Tokom sedam dana učesnici će preći ukupno 470 kilometara - od Novog Sada preko Titela, Novog Bečeja, Sente, Bačke Topole, Apatina i Bača do Novog Sada.

Oni će tokom ture imati priliku da se druže sa domaćinima gradova u kojima će boraviti, a imaće priliku i da se upoznaju sa znamenitostima.

"Ističemo da ovo nije sportsko takmičenje već rekreativno - biciklistička akcija, ljudi dobre volje i pozitivne energije. Cilj je promocija i popularizacija zdravog i aktivnog godišnjeg odmora i pozivamo sve ljubitelje biciklizma u Novom Sadu da dođu i isprate učesnike ture", naglasila je direktorka manifestacije Jadranka Bjelica.

"Takođe, želeli bismo da se i predstavnici lokalnih medija u grdovima i mestima kroz koja će proći tura, priključe učesnicima i to na biciklu i da zajedno prođemo te deonice. Posebno ističemo pozitivne zdravstvene efekte ovakvog vida odmora kao i priliku za turističku, kulturnu promociju mesta na koridoru „Euro velo“ 6 i 11", dodala je ona.

Organizatri su se potrudili da etape ne budu predugačke i da prolaze kroz najlepše predele Vojvodine.

Prva etapa je 8. avgusta Novi Sad - Kovilj – Gardinovci – Titel, druga 9. avgusta: Titel – Vilova - Mošorin - Taraš - Malenci - Novi Bečej, treća 10. avgusta: Novi Bečej – Padej - Ada - Senta, četvrta 11. avgusta: Senta - Bačka Topola, peta 12. avgusta: Bačka Topola - Bački Sokolac, - Kljajićevo - Sombor - Apatin, šesta 13. avgusta: Apatin - Bogojevo - Vajska - Bač i sedma, 14. avgusta: Bač – Karađorđevo - Bačka Palanka – Novi Sad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: