Šah: Određen tim za Olimpijske igre

Selektor muške Reprezentacije Srbije u šahu, velemajstor Branko Damljanović, objavio je sastav tima za najvažnije takmičenje godine, Šahovsku Olimpijadu.

Izvor: AY

Sreda, 19.05.2010.

14:33

Default images

Eminentno takmičenje održaće se u Hanti-Mansijsku (Rusija) u periodu od 19.septembra do 4.oktobra. Za tim Srbije igraće velemajstori Ivan Ivanišević, Bojan Vučković, Robert Markuš, Nikola Sedlak i Aleksandar Kovačević. Rezerve su velemajstori Boban Bogosavljević i Dragan Šolak.

U odnosu na sastav sa prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva, novi igrači u nacionalnom timu su Nikola Sedlak, aktuelni prvak Srbije i Aleksandar Kovačević koji su zamenili Dragana Šolaka i Miloša Perunovića.

Srpski šahisti su na EP 2009.godine zauzeli 8.mesto (deoba 8-11.) a na Šahovskoj olimpijadi ih očekuje konkurencija više od 140 reprezentacija sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: