Majami: Jelena u trećem kolu

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković savladala je u drugom kolu turnira u Majamiju Ukrajinku Mariju Koritsevu sa 2:0, po setovima 6:4, 6:0.

Izvor: LB

Petak, 26.03.2010.

19:37

Default images

Jelena, koja je nedavno osvojila WTA turnir u Indijan Velsu, savladala je 107. igračicu sveta za 90 minuta igre i tako u drugom međusobnom susretu stigla do prvog trijumva protiv Koritseve. JJ, koja je bila slobodna u prvom kolu, u narednoj rundi igra sa pobednicom meča između Ruskinje Elena Vesnina i Nemice Julija Gerges.

Obe teniserke su u meč ušle veoma nervozno, pa su u prvih šest gemova viđena čak četiri brejka, po dva na obe strane. srpska teniserka u sedmom gemu ponovo, po treći put, uspeva da oduzme servis svojoj protivnici i u narednom gemu, posle velike borbe, uspeva da stigne do prednosti od 5:3. Ispostavilo se da je to bio ključni trenutak u prvom setu pošto u preostala dva gema obe igračice uspevaju da osvoje svoj servis gem, pa osma igračica na WTA listi, sasvim zasluženo, rešava prvi set u svoju korist rezultatom 6:4.

Prvi period igre definitivno su obeležili brejkovi, kojih je ukupno bilo pet, ali je Jankovićeva bila uspešnija sa tri oduzeta servisa.

U drugom setu JJ nastavlja da igra sve bolje i već u prvom gemu pravi novi brejk. Jelena u nastavku meča potpuno dominira i ne dozvoljava ni jednu brejk priliku svojoj protivnici. Koliko je Jankovićeva bila superiorna najbolje pokazuje rezultat u drugom setu, u kome je Srpkinja slavila maksimalnim rezultatom 6:0. Iako, je meč u poslednjem gemu, pri rezultatu 15:15, bio na kratko prekinut zbog kiše JJ nije dozvolila da je to poremeti i mirno privodi meč kraju.

Jankovićeva će u trećem kolu igrati protiv Ruskinje Elene Vesnine koja je sa 6:3, 6:4 pobedila Nemicu Juliju Gerges.

Ostali rezultati drugog kola:
Viktorija Azarenka – Aleksandra Dulgeru 6:3, 6:2
Dominika Cibulkova – Sofija Arvidson 6:0, 6:2
Anastasija Pavljučenkova – Tamira Pasek 7:6 (4), 4:6, 6:3
Marija Kiriljenko – Melinda Cink 4:6, 6:2, 7:6 (4)
Elena Vesnina - Julija Gerges
6:3, 6:4
Lusi Safarova – Marija Hose Sančes Martines 4:6, 7:6, 6:2
Virgini Rezano – Ju Ženg 6:4, 6:2

ATP Masters u Majamiju igra se za nagradni fond od osam miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: