Četvrtak, 03.12.2009.

10:42

KSA: LDU dramatično do trofeja

Fluminense u revanšu finala Kopa Sudamerikana pobedio LDU sa 3:0, ali to je bilo nedovoljno za trofej, posle poraza u prvom meču 5:1

Izvor: B92

Default images

Ekvadorski LDU Kito na dramatičan način osvojio je titulu u Kupu Sudamerikana. Fluminense je u revanšu slavio sa 3:0, ali to nije bilo dovoljno da brazilski klub stigne do trofeja i slatkog revanša za težak poraz u prvom meču, ali i poraz u finalu „Kopa Libertadores“. Iako je LDU prvi meč dobio sa 5:1 malo je nedostajalo da u revanšu brazilski Fluminsense priredi čudo.

U fantastičnoj atmosferi pred više od 70 hljada gledalaca na „Marakani“ u Rio de Žaneiru, domaći tim je na njabolji mogući način otvorio meč golom Dieginja u 14. minutu. Četiri minuta kasnije gosti su ostali sa igračem manje, isključen je Kruz, i to je bio nagoveštaj dramatične utakmice…
Fluminense je do poluvremena udvostručio prednost golom Freda u 43. minutu. Kada je Gum u 73. minutu povećao na 3:0, na pomolu su bili produžeci. I pored nekoliko prilika, Fluminense do kraja nije uspeo da postigne 4 gol, dok je LDU posle „Kopa Libertadores“ i drugi veliki južnoamerički trofej osvojio protiv istog tima u samo dve godine.

U utakmici sa 3 gola, viđena su i tri crvena kartona, pored Kruza, pre vremena u svlačionicu su morali, Fred kod domaćih u 78.minutu, i Leon, još jedan fudbaler LDU-a, koji je teren napustio u 83.minutu.

Fluminense – LDU Kito 3:0
(Dieginjo 14,Fred 43,Gum 72)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: