Kilijan: "Beograd potpuno spreman"

Predsednik Međunarodne organizacije univerzitetskog sporta (FISU) Džordž Kilijan ocenio je da je Beograd potpuno spreman za početak Univerzijade.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 30.06.2009.

15:57

Default images

"Da sam profesor na fakultetu svakom ko učestvuje u organizaciji Univerzijade dao bih desetku. Objekti su u odličnom stanju, ovo će biti veliko takmičenje, a problemi na koje još uvek nailazimo su uobičajeni za ovakve manifestacije", rekao je Kilijan na konferenciji za novinare u Beogradu.

Govoreći o manjim problemima na koje su naišli organizatori Univerzijade, Kilijan je naveo primer pranja veša u Univerzitetskom selu.

"Jedan preduzetnik je pobedio na tenderu za pranje veša sportista u Univerzitetskom selu. Međutim, kada su sportisti čuli da za jedan par čarapa moraju da plate evro, shvatili su da im je bolje da svaki put kupuju novi komad odeće", rekao je Kilijan.

"Naravno, ljudi nisu pristali na to, a gospodin koji je pobedio na tenderu će izgubiti mnogo novca, ako ne promeni svoju odluku", objasnio je Kilijan.

Kao primer dobre organizacije i rada na pripremi Univerzijade, Kilijan je istakao zgradu Starog DIF-a (Fakulteta za fizičku kulturu), gde će trenirati gimnastičarke.
FoNet
"Bio sam tamo pre dva meseca i rekao da je to najgore mesto koje sam video u životu. Vratio sam se nedavno u isti objekat i ono što sam video pravo je čudo. Trebalo bi da budete ponosni na to, od svih renoviranih objekata najviše koristi će imati građani Srbije", poručio je Kilijan.

Predsednik Organizacionog komiteta Univerzijade Božidar Đelić ocenio je da u priprema za takmičenje najteže bilo uskladiti finansijska sredstva sa standardima FISU.

"To je bilo veoma teško u zemlji kao što je Srbija, pogotovo u vreme krize. Želimo da Univerzijada bude zapamćena po kvalitetu i da sportisti imaju optimalne uslove za rad", kazao je Đelić.

On je ocenio da će organizacija Univerzijade Srbiju kvalifikovati i za druga velika takmičenja, ne samo sportskog karaktera. Đelić je rekao i da dan pred početak Univerzijade svi treba da se sete pokojnog gradonačelnika Beograda Nenada Bogdanovića, koji je, prema njegovim rečima najzaslužnji što je glavni grad Srbije domaćin ovog takmičenja.

"On je bio ključni čovek, imao je viziju da ćemo uspeti. Ovo je i njegovo delo", zaključio je Đelić.

Svečana ceremonija otvaranja Univerzijade održaće se sutra od 20 sati u Beogradskoj areni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: