Četvrtak, 26.03.2015.

21:00

Markesu prvi trening u Kataru

Aktuelni šampion kraljevske klase Moto GP šampionata Mark Markes nastavio je tamo gde je stao, pošto je bio najbrži na prvom treningu u Kataru.

Izvor: JT

Default images
Honda Racing Corporation

Markes je najbolji krug na stazi „Losail“ ostvario u vremenu od 1:55.281 minuta, sa 76 hiljaditinki prednosti u odnosu na timskog kolegu Danija Pedrosu.

Na trećem mestu našao se vozač Suzukija Aleš Espargaro, koji je napravio najveće iznenađenje, pošto se njegov tim vratio u šampionat posle trogodišnjeg odsustva.

Espargaro je bio četiri desetinke iza Markesa, a u borbi za treće mesto nadmašio je Horhea Lorenca na Jamahi za samo tri hiljaditinke. Upravo Lorenco je poslednji vozač koji je bio unutar pola sekunde u odnosu na Markesa, a ukupno osmorica vozača imala su zaostatak manji od sekunde u odnosu na branioca titule.

Najbolju četvoricu sledio je Kal Kračlou na LCR Hondi, ispred vozača Pramak Dukatija Danila Petručija i Andree Dovicioza na fabričkom Dukatiju. Prvu desetoricu kompletirali su Joni Ernandes na drugom Pramak Dukatiju, devetostruki svetski šampion Valentino Rosi i drugi vozač Dukatija Andrea Janone.

Naredni trening kraljevske klase vozi se u petak od 16 časova, a trka za Veliku nagradu Katara u najjačoj kategoriji na programu je u nedelju u 20 časova.

U preostale dve klase vožena su po dva treninga. U Moto2 kategoriji, najbrže vreme imao je Sem Loues, tokom prvog treninga, od 1:59.717 minuta, ispred Johana Zarka i aktuelnog šampiona Tita Rabata. U Moto3 kategoriji, Migel Oliveira je bio najbrži tokom drugog treninga, a sledili su ga Nikolo Antoneli i Isak Vinjales.

Na našem sajtu možete da pronađete najavu ovogodišnjeg Moto GP šampionata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

10 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

15 h

Podeli: