Sreda, 29.10.2014.

09:07

NBA: Sparsima teksaški triler

U noći između utorka i srede počela je nova sezonaNBA lige, a pobede na premijerama zabeležili su San Antonio Sparsi, Hjuston Rokitsi i Nju Orleans Pelikansi.

Izvor:

Default images

Najzanimljiviji meč večeri odigran je u Teksasu, gde su aktuelni šampioni Sparsi u uzbudljivoj završnici savladali Dalas Meverikse (101:100).

Pelikansi su sjajno započeli sezonu, pošto su bili ubedljivi na domaćem terenu protiv Orlanda (101:84), a Medžiku nije pomogla fenomenalna partija Nikole Vučevića (15 poena, 23 skoka).

Los Anđeles Lejkersi započeli su sezonu porazom od gostiju iz Teksasa (108:90), ali je meč u Stejpls Centru ostao u senci teške povrede rukija Džulijusa Rendla, koji je doživeo težak prelom noge.

Opširnije o novoj NBA sezoni, promenama u timovima, favoritima i ostalim zanimljivostima čitajete u posebnoj temi koju je pripremila naša redakcija.
Beta/AP Photo/Eric Gay
Nova sezona NBA lige počela je sjajnim mečom u AT&T Centru, koji je zahvaljujući Toniju Parkeru pripao aktulenim šampionima. Duel u Teksasu počeo je dodelom prstenja domaćinima, a sve je propraćeno mini filmom o šampionskoj ekipi – uz naraciju velikog navijača SAS Samjuela L. Džeksona. Osim Francuza, koji je, pored šuta za pobedu, ubacio 23 poena (4/4 za tri) uz tri skoka i asistencije, odličan meč odigrao je i Manu Đinobili sa 20 poena i šest asistencija. Marko Belineli zaustavio se na 15 poena, dok je Tim Dankan imao 'pola' koša manje i 13 skokova.

S druge strane, fenomenalan je bio Monte Elis sa 26 poena, šest asistencija i četiri skokoa, Dirk Novicki dodao je 18, a Devon Heris 17.



Los Anđeles Lejkersi započeli su novu sezonu sa povratnikom Kobijem Brajantom u timu, ali je već posle prve deonice bilo jasno da nemaju čemu da se nadaju protiv Hjustona. Nažalost, rezultat meča ostao je u senci strahovite povrede rukija Džulijusa Rendla.

Goste je do trijumfa predvodila prva zvezda ekipe Džejms Harden. Najpopularniji 'bradonja' NBA lige završio je meč sa 32 ubačena poena (7/17 za dva, 3/6 za tri), Trevor Ariza i Terens Džons dodali su po 16, dok je Džons upisao i 13 skokova. Dvajt Hauard takođe je ostvario dabl-dabl sa 13 koševa i 11 uhvaćenih lopti.

U timu 'Jezerdžija' najraspoloženiji je bio povratnik posle povrede Kobi Brajant, sa 19 poena i tri skoka, novajlija Karlos Buzer ubacio je koš manje, dok je Ed Dejvis dodao 11.



Pelikanse je do premijerne pobede u sezoni predvodio Entoni "Unibrow" Dejvis, kome je nedostajala samo jedna blokada pa da sezonu započne tripl-dablom – 26 poena, 17 skokova i devet blokada. Rajan Anderson dodao je 22 poena i devet skokova, a dobru partiju prikazao je i Omer Ašik, koji je postigao 14 poena i imao 17 skokova i pet blokada.

U ekipi Orlanda Tobajas Haris bio je najefikasniji sa 25 poena, ali je daleko najkorisniji igrač gostiju sa Floride bio Crnogorac Nikola Vučević sa 15 poena i neverovatna 23 skoka. Evan Furnije i Aron Gordon dodali su po 11.



NBA liga:

Nju Orleans – Orlando 101:84
San Antonio – Dalas 101:100
LA Lejkers – Hjuston 90:108

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: