FIFA: Real+Barsa+Falkao = tim sveta

Kompletan najbolji tim sveta za 2012. godinu igra u španskoj Primeri, saopštili su čelnici FIFA na dodeli Zlatne lopte.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.01.2013.

19:19

Default images

Osim Ramaela Falkaa, koji igra za madridski Atletiko, svi ostali su igrači Barselone i Reala.

Nijedan od ta dva kluba nije se plasirao u finale LŠ ove godine, pošto su ih u polufinalu izbacili Bajern i Čelsi. Real je i u jesenjoj fazi stigao samo do drugog mesta u grupi, dok je Barsa prošlu sezonu završila samo sa trofejom Kupa kralja.

Idealnu postavu čine: Iker Kasiljas, Dani Alves, Đerard Pike, Serhio Ramos, Marselo, Šabi Alonso, Ćavi Ernandes, Andres Inijesta, Kristijano Ronaldo, Radamel Falkao, Lionel Mesi.

Jedini predstavnik Srbije u užem izboru bio je Branislav Ivanović, šampion Evrope sa Čelsijem.

Ronaldu i Mesiju, koji je pobednik trke za Zlatnu loptu, ovo je šesti ulazak u idealni tim, Ćavi i Kasiljas su sustigli Terija sa pet nastupa, a Inijesta je sada na četiri.

Španaca mnogo, Nemaca nigde

U osmogodišnjem periodu postojanja liste Barselona je na njoj imala 32 igrača, Real Madrid 19, Milan je imao 10, a Mančester Junajted i Čelsi po 8 igrača.

Slede Juventus i Liverpul sa po 5, Inter sa tri, dok Arsenal, Valensija i madridski Atletiko imaju po jednog. Ukupno je Primera dala 53 od 94 igrača, Premijer liga je na 23, a Serie A na 18.

Nijedan nemački tim nikad nije imao predstavnika, iako je njihova reprezentacija igrala jedno finale i tri polufinala velikih takmičenja, a Bajern nastupio u dva finala LŠ.

interesantno je da rezultati klubova u međunarodnim takmičenjima nemaju preveliki uticaj na sastavljanje idealnog tima.

To se najbolje videlo 2005, kada šampion Evrope Liverpul nije imao predstavnika, zatim 2008, kada su finalisti LŠ bili Mančester Junajted i Čelsi, a Barsa i Real imali 5 predstavnika u idealnom timu, kao i 2010, kada finalista LŠ Bajern nije imao predstavnika, dok je Barselona imala 6.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: