Bo Mekejleb prešao u Fenerbahče

Američki plejmejker Lester Bo Mekejleb napustio je Italiju i vratio se u Tursku, gde je počeo evropsku karijeru 2008. godine.

Izvor: AK

Ponedeljak, 30.07.2012.

13:18

Default images

Sjajni bek koji nastupa za Makedoniju pojačao je Fenerbahče u koji je stigao iz Sijene za 1,3 miliona evra. On bi godišnje trebalo da zarađuje 1,6 miliona evra.

Mekejleb je odbio ponudu Uniksa, a pored njega u Fener iz Sijene bi posle Olimpijskih igara mogao da pređe i Australijanac Dejvid Andersen.

Mekejleb je studirao na koledžu Nju Orleans, a u Evropu je stigao 2008. u Mersin. Međutim, ime je stekao tokom sezone 2009/2010. kada je predvodio Partizan mt:s do Fajnal fora Evrolige u Parizu.

Poslednje dve sezone igrao je za Montepaski, a u Sijeni je tokom protekle prosečno postizao 16.9 poena uz 2.6 asistencija i 2.2 skoka po meču.

Fenerbahče će predstojeće sezone u Evroligi igrati u grupi A, protiv Panatinaikosa, Real Madrida, Himkija, Union Olimpije i kvalifikanta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: